У Сивцу одржано окупљање фризера бивше Југославије

Фото: Qmedia

СИВАЦ, 11.12.2023. – Окупљање фризера бивше Југославије, по идеји и у организацији бербера Рајка Николића, одржано је протеклог викенда у Сивцу. Овај догађај окупио је бројне фризере, врло успешне у свом послу, који су дошли из суседних земаља или из других градова наше државе како би указали част свом пријатељу и колеги, али и како би се дружили, научили нешто ново и створили контакте.

Познати сивачки бербер, Рајко Николић, на идеју да организује овај догађај дошао је јер често путује зарад унапређења свог заната и учествује на разним семинарима и радионицама, стога је желео је буде домаћин колегама код којих је био. У плану му је да окупљање понови и наредне године, али и да што више укључи ђаке из Средње стручне школе из Црвенке у којој предаје практичну наставу:

,,Првог дана семинара било је упознавање, размена искустава и знања, панел дискусија и конекција фризера, а други дан семинара био је едукативног типа. Фризерско удружење Србије, чији сам члан и један од оснивача, има значајне резултате на светској сцени. Данас је са нама и колега који је државни првак Србије за 2023. годину и пети фризер света. Желим да се захвалим својој породици која ми је велика подршка и ветар у леђа, менторки Дарјани Ачански, свом Фризерском удружењу и свим колегама са којима имам сарадњу и који су ми били покретач. С обзиром на то  да радим у Средњој стручној школи у практичној настави, желео бих да се деца у наредним годинама што више укључе, као и да конекција фризера буде много чвршћа и јача, а у плану је можда и нека академија следеће године“.

Фото: Qmedia

Својим присуством Рајку је част указала и његова менторка, Дарјана Ачански, фризерка и козметичарка из Сивца, која ради у школама као спољни сарадник, а која се више од 50 година бави овим послом. По њеним речима, општина Кула има добру децу која су заинтересована за рад, али им фале места на којима могу да обављају праксу:

,,Ово је манифестација за похвалу, догађај у кулској општини који би требало да дође у врх врхова. Овде су најбољи међу  најбољима. Дошли су са свих страна да увеличају ову манифестацију и могли бисмо чак рећи једну едукацију која ће да води многе од нас. И ја сам јуче нешто научила, научићу и данас и учим сваки дан. Кула, Сивац, Црвенка и околна места имају добру децу која су заинтересована да раде, међутим немају где да обављају праксу. Овај занат је перспективан, али мораш бити радан и одговоран и Рајко је тај који све то носи са собом, који носи Сивац и Кулу и велико му хвала. Да има још људи као што је он било би то много боље за децу“.

Фото: Qmedia

Учесник догађаја био је и вишеструки шампион и вицешампион Босне и Херцеговине, фризер Адел Хусић, који је младим људима дао важну поруку –  да верују у себе и да границе при остварењу снова не постоје:

,,Мој највећи успех је наступ на Светском првенству фризера у Паризу. У конкуренцији преко 2000 фризера из целог света успео сам да освојим седмо место. Данас сам овде због свог пријатеља и колеге Рајка Николића којег изузетно ценим, а који се труди да нас максимално испоштује где год били – у Босни и Херцеговини, Хрватској или Црној Гори. Данас смо и више него срећни што можемо да учинимо његов догађај потпуним својим доласком. Ја сам човек који има проблем дрхтања руку. Тај проблем вучем из детињства и имам га у сваком моменту осим када држим маказе и машиницу. Све потешкоће које су ме пратиле учиниле су ме јачим и увек сам се борио против себе, што је и моја порука – никада се немојте борити против других, јер други вам нису непријатељи, борите се против човека којег видите у огледалу јер сте само њему дужни. Треба само да верујемо у себе и границе не постоје при остварењу наших снова“.

Између осталих, Рајку су се на гостопримству и сјајној организацији догађаја захвалили Горан Јуришић из Бањалуке, али и потпредседник Савеза фризерских клубова Србије и власник Фризерске академије, Влада Вергаш, који је младим људима који желе да се баве овим послом поручио да треба да имају отворен ум, срце и душу за све што је ново, да имају вољу за рад и да се труде да од свакога по нешто науче.

Извор: Qmedia

Претходни чланакВише од шест хиљада људи у општини Кула обавило превентивне прегледе
Следећаи чланакУ Кули одржан међународни шаховски турнир

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here