У поноћ почиње изборна тишина

Фото: Илустрација

СРБИЈА, 14.12.2023. – Изборна тишина уочи републичких, покрајинских, београдских и локалних избора у Србији почеће у поноћ, у ноћи између четвртка и петка, и трајаће до затварања бирачких места, у недељу у 20 часова.

Изборна тишина је период током којег је у медијима и на јавним скуповима забрањено да се објављују процене резултата избора, јавно представљају кандидати на изборима и њихови изборни програми и позивају бирачи да гласају, односно да не гласају за одређене изборне листе или кандидате. Изборна тишина почиње 48 сати пре изборног дана и траје до затварања бирачких места.

На бирачком месту и на 50 метара од бирачког места забрањено је истицање симбола политичких странака и другог пропагандног материјала.

Законом о избору народних посланика за кршење правила изборне тишине предвиђене су новчане казне, како за правна, тако и за физичка лица.

У Србији ће 17. децембра бити одржани ванредни парламентарни и локални избори, као и покрајински избори у АП Војводини. Локални избори ће се одржати у 65 градова и општина.

Извор: Политика

Претходни чланакЕтно вече у суботу у Сивцу
Следећаи чланакУ суботу у Кули Фестивал ,,Радост певања“

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here