Отворена изложба са Фото конкурса ,,Окулар“

Фото: Qmedia

КУЛА, 15.12.2023 – У Ликовној галерији Културног центра у Кули отворена је изложба са Фото конкурса ,,Окулар“ који је трећи пут организовала Народна библиотека Кула у сарадњи са локалном самоуправом. Тема је била Кула на фотографијама, а повод жеља да се популарише фотографија као средство уметничког изражавања.

Селекторка Фото конкурса, уметница Дејана Нешовић, одабрала је три најбоље фотографије, па је тако треће место освојила фотографија Јоване Бојанић, друго место фотографија Живка Раичевића, док је прво место понела фотографија Наташе Бадњар.

Изложбу је отворила директорка Народне библиотеке у Кули, Драгана Дурковић, која је истакла да јој је задовољство што по трећи пут отвара ову изложбу на коју се из године у годину пријављује све више такмичара из саме Куле и околних места. Додала је да је и ове године штампан календар, као и да ће се радити серија разледница које ће бити  заштитни знак Куле:

,,И ове године  је Народна библиотека Кула организовала Фото конкурс ,,Окулар“.  Пристигао је велики број фотографија, а селекцију је вршила наша суграђанка Дејана Нешовић, уметница која тренутно живи у Новом Саду. Њен задатак је био да одабере 20 најбољих фотографија, а онда међу њима и три најбоље. Традиционално, већ трећи пут штампамо календар који је наш заштитни знак и бренд и по други пут радићемо серију разледница, што ће бити публикација и заштитни знак Куле. Из године у годину је све већи број људи који конкуришу на нашем Фото конкурсу и из саме Куле и из околних места. Конкретно, победничка фотографија фотографисана је у Липару, а фотографија која је освојила друго место у Сивцу“.

По речима ауторке победничке фотографије, Наташе Бадњар, лепо је што  се људи у кулској општини ангажују да учествују у лепим догађајима и у формирању културне свести:

,,Мени је драго да се овако нешто одржава у Кули, да се људи ангажују да учествују у лепим догађајима, у формирању културне свести, а мање – више ко је освојио прву награду, мислим да то заиста није битно. Фотографијом се бавим као и већина људи, сада сви имамо телефоне и у сваком моменту можемо да видимо неки мотив и занимљиву композицију, али све је то у оквиру хобија. Победничка фотографија је из Липара, фотографисана је у ОШ ,,Никола Тесла“ где радим и искористила сам прилику да ухватим један јесењи моменат“.

Сви заинтересовани грађани изложбу могу да погледају до 20. децембра.

Извор: Qmedia

Претходни чланакВише од 100 ученика основних школа награђено за резултате на такмичењима
Следећаи чланакОбјављене нове цене горива

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here