ПУ у Сомбору: Апел грађанима да не користе пиротехничка средства

Фото: pixabay

СОМБОР, 20.12.2023. – Полицијска управа у Сомбору апелује на грађане да током предстојећих празника не користе пиротехничка средства, јер на тај начин могу повредити себе, али и особе у својој околини.

Апелујемо и на родитеље да не купују својој деци петарде и друга пиротехничка средства јер игра са пиротехником може бити изузетно опасна и може довести до тешких повреда, опекотина, раздеротина, повреда лица, шака, а у тежим случајевима и до инвалидитета, пожара и експлозија.

Законом је изричито забрањена употреба пиротехнике у затвореном простору и на јавним местима где се окупља већи број особа, као и продаја пиротехничких средстава малолетницима.

Такође, напомињемо да ватромет могу користити само за то овлашћена правна лица на одобреној локацији, уз решење које је издало Министарство унутрашњих послова.

Полицијски службеници Полицијске управе у Сомбору активно предузимају све мере и активности у складу са законом у циљу спречавања и санкционисања неовлашћене продаје и употребе пиротехничких средстава.

Извор: ПУ Сомбор

Претходни чланакРотари клуб донирао 20 пакета римокатоличкој парохији у Кули
Следећаи чланакУ току радови на замени панела у Спортској хали у Црвенки

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here