Опозиција дебакл на изборима прекирва хаосом: Од Србије против насиља до насиљем против Србије

Фото: YouTube/Srpska liga

„Уз традиционалну постизборну жртву лажних поборника европских вредности сада су се на менију нашли и Срби из ,,Републике Шумске” како они то неретко воле да кажу“

Председник Српске лиге и посланик у Народној скупштини Републике Србије, Александар Ђурђев, анализирао је дебакл тајкунске опозиције на недавно завршеним парламентарним и београдским изборима.

– Иза Србије су још једни парламентарни, београдски и покрајински избори које је опозиција тражила и жељно ишчекивала, а власт у нашој земљи прихватила као нову проверу изборне воље наших грађана, али и као још један доказ да живимо у уређеној држави и демократском друштву.

Стари Римљани су говорили да је глас народа глас Бога, а народ Србије, односно њени грађани јасно и недвосмислено су још једном поручили кога желе да виде на челу своје државе. Опозиција је очигледно и на овим изборима наступила по старом опробаном рецепту – избори ће бити легални и легитимни ако их ми освојимо, а ако их изгубимо, треба их прогласити покраденим из било ког разлога.

Још од почетка предизборне кампање говорио сам да је листа Србија против насиља требала да се зове обрнуто – насиљем против Србије. Није то никаква игра речи, већ сурова истина и реалност. То насиље су они испољили већ дан након одржавања избора, урличући испред Републичке изборне комисије и покушавајући да у њу упадну палицама и ножевима. На страну то што су тражили поништавање градских избора у Београду испред институције која за то није надлежна, а не испред Градске изборне комисије, премда је овога пута разлог за покретања таласа насилних протеста крјање баналан – наводних 40.000 Срба из Републике Српске који су однели превагу коалиције Србија не сме да стане.

Дакле, уз традиционалну постизборну жртву лажних поборника европских вредности сада су се на менију нашли и Срби из ,,Републике Шумске” како они то неретко воле да кажу. Увек је неко други крив осим њих, које њихов сопствени народ једноставно неће гласа и није тачна тврдња да је ово историјски успех тзв. проевропске опозиције.

Напротив, ово је њихов историјски пораз, јер први пут смо на једном месту, у једној колони имали еврофанатике, русофобе и култур-расисте према припадницима сопственог народа и видели смо да их подржава мање од једне четвртине грађана Србије.

Велики пораз доживела је и лажна десна опозиција која није прешла цензус, а није га прешла јер су гласачи схватили да је Српска лига била у праву када је тврдила да је реч о Kуртијевој петој колони у Београду која се, за разлику од Вучића или Вучевића којима албански екстремисти даноноћно прете, слободно шеткају по привремено окупираном делу државе Србије.

Са друге стране, коалиција подржана од стране председника Србије Александра Вучића, човека који је био мета бесомучних напада пропале опозиције која није ни имала ни план ни програм, остварила је незапамћен успех у савременој историји европских демократија – освојила је надполовичан број посланичких места у скупштини након десет година власти.

Такав вид поверења грађана до сада нигде и никада није забележен! Грађани су рекли да суверенистичкој политици Александра Вучића, да његовом залагању за регионални мир и стабилност кроз иницијативу Отворени Балкан, да избору Милоша Вучевића за председника Српске напредне странке кога виде као будућег премијера Србије, да министру Милану Kркобабићу који оживљава села широм наше земље, да политици да пензије прате плате и још много чему другом.

Kоначно, ко губи има право да се љути, али не и да руши државу и њене институције. Опозиција у Србији ту лекцију никако да научи и зато ће, на крају, срушити саму себе – рекао је Ђурђев.

Извор: 24sedam.rs

Претходни чланак„Србија против насиља“ доводи јавност у заблуду: РИK не може расписивати нове изборе у Београду
Следећаи чланакЂиласовци у изборној ноћи знали да су изгубили: Јовановић их оголио: Хајде да се не лажемо (ВИДЕО)

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here