„Србија против насиља“ доводи јавност у заблуду: РИK не може расписивати нове изборе у Београду

Фото: Твитер

Завршена суботња седница РИK-а

Председник Републичке изборне комисије (РИK) Владимир Димитријевић изјавио је данас да РИK не може расписивати нове изборе у Београду.

– У више наврата сам појашњавао да РИK не може, ни на који начин, да буде укључена у спровођење актуелног изборног поступка у Београду, а још мање да утиче на расписивање нових избора – рекао је Димитријевић током седнице РИK, на којој се расправљало о захтеву коалиције „Србија против насиља“ (СНП) за расписивањем и спровођењем нових избора за Скупштину Града Београда.

Kако је навео, коалиција СНП замолила га је да пружи правно мишљење и тумачење поднетог захтева, као и материјала који су уз овај захтев поднети, а то су били посебно позиви за гласање такозваних „фантомских бирача“, односно наводних непостојећих бирача на одређеним адресама које су доставили на једној гомили позива за гласање.

– На овај начин сам морао да реагујем и након јучерашњих обраћања појединих чланова РИK испред коалиције ‘Србија против насиља’, овде испред седишта РИK. Ту је настављена прича о наводним неправилностима и такозваним ‘фантомским бирачима’, па не бих желео да се тиме, свесно или несвесно, додатно јавност доводи у заблуду да РИK има везе са било каквим наводним неправилностима, на којима се већ данима заснивају протести овде испред зграде седишта РИK – истакао је Димитријевић.

Извор: 24sedam.rs

Претходни чланакЗавршен ноћни турнир у малом фудбалу: „НТМ Чикерија Врбас“ победник
Следећаи чланакОпозиција дебакл на изборима прекирва хаосом: Од Србије против насиља до насиљем против Србије

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here