Опозиција поново лагала: Тврдње СПН да се број бирача на БГ изборима вештачки повећао нису тачне!

Фото: Tanjug/Rade Prelić ATAImages/A.K.

„Провером је јасно утврђено да највећи број бирача има пријављено пребивалиште и уписан је у Јединствени бирачки списак много пре расписивања избора одржаних 17. децембра 2023. године“

Провером је утврђено да нису тачне тврдње Kоалиције „Србија против насиља“ да се број бирача са правом гласа на београдским изборима вештачки повећавао ради утицаја на исход одржаних избора, саопштила је данас Републичка изборна комисија (РИK).

Министарство државне управе и локалне самоуправе и Министарство унутрашњих послова су, како се наводи у саопштењу, поступајући по молби РИK-а доставили тој Kомисији табеларне прегледе броја бирача по градским општинама града Београда према годинама уписа у Јединствени бирачки списак, односно пријави пребивалишта на адресама наведеним у позивима за гласање које су председнику Републичке изборне комисије предали Мариника Тепић и Мирослав Алексић приликом подношења Захтева за расписивање и спровођење нових избора за одборнике Скупштине града Београда, као доказе наводне изборне крађе, односно постојања сада уписаних тзв. „фантомских бирача“.

– Провером је јасно утврђено да највећи број бирача има пријављено пребивалиште и уписан је у Јединствени бирачки списак много пре расписивања избора одржаних 17. децембра 2023. године, од којих неки и пре 20 и више година, што је очигледан доказ да нису тачне тврдње Kоалиције Србија против насиља да се број бирача са правом гласа на београдским изборима вештачки повећавао ради утицаја на исход одржаних избора – истиче се у саопштењу РИK-а.

Извор: 24sedam.rs

Претходни чланакНастављају се напади на председника: Ђилас наредио напад на Вучића током обраћања јавности!
Следећаи чланакНисте ви Београђани, ви сте сељаци! Бјелогрлић у име ђиласоваца извређао све ван круга двојке

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here