Подршка опозицији за рушење Београда стиже из Загреба: Хрватска пропагандна машинерија ради пуном паром (ФОТО)

Фото: 24sedam.rs

Уколико би Ђиласова опозиција успела да поново седне у фотеље, план је да Србија експресно уведе санкције Русији, призна нелегалну независност Kосова и Метохије и у потпуности се окрене НАТО пакту

Чланови и присталице Ђиласове листе „Србија против насиља“ вечерас су покушали да упадну у зграду Скупштине Београда и том приликом су лупали стакла на овој институцији и нападали органе реда. Kао и увек до сада, ову акцију опозиције уживо су пратили хрватски медији којима је то била главна вест вечерас.

Ово није никакво изненађење, с обзиром да из Хрватске опозицији стиже подршка још од маја када су ђиласовци искористили трагедије у Србији, како би прикупили јефтине политичке поене.

Тиме су потврђена сазнања 24седам о кампањи коју ће хрватска пропагандна машинерија водити у Србији, а све у циљу рушења власти и довођења у фотеље НАТО опозиције коју из сенке води Драган Ђилас.

Наиме, како је 24седам писао, уколико би Ђиласова опозиција успела да поново седне у фотеље, план је да Србија експресно уведе санкције Русији, призна нелегалну независност Kосова и Метохије и у потпуности се окрене НАТО пакту, чији је Хрватска члан.

Хрватски пропагандисти подржавали политизацију трагедија у Србији
Подршка која стиже из Хрватске НАТО опозицији у Србији не чуди никог ко је претходних неколико месеци пратио развој догађаја на политичкој сцени у нашој земљи. Наиме, од како је део опозиције организовао политичке протесте како би, на најдегутантнији начин искористио убиства деце, хрватски медији као и утицајни појединци из те земље су отворено подржавали акције Ђиласових следбеника.

Новине и интернет портали из Хрватске били су препуни наслова у којима се за све несреће у нашој земљи оптуживала српска власт и председник Србије, а на протестима опозиције учествовали су и појединци из Хрватске, о чему сведочи случај одборнице из Загреба Николине Рајковић.

Не треба заборавити и да је протесте отворено подржала бивша хрватска премијерка Јадранка Kосор, која ја најпознатија по томе што је отела стан у Загребу тако што су из њега истерана два малолетна Србина после смрти родитеља.

Опозиционари ширили антисрпску пропаганду из Хрватске
Паралелно са хрватском пропагандом против Србије, Ђиласови следбеници су водили кампању дехуманизације председника Србије Александра Вучића. Тако је хрватски држављанин Здравко Понош упоредио Вучића са Адолфом Хитлером чија је политика довела до убиства десетина милиона људи:

– Режим је уздрман и њему нема више повратка! Војничким речником речено, као да је прошао Стаљинград, ми идемо ка Берлину само је питање када ћемо стићи, то не може да се заустави! А видите да се Вучић и понаша као неко у Берлину некада у оној јазбини – рекао је Понош.

Поређење српског председника са Хитлером, није Поношев изум, него је смишљено у земљи чији пасош и држављанство овај опозиционар има – Хрватској. Наиме, пре неколико месеци на насловној страни хрватског магазина Експрес објављена је фотомонтажа која приказује председника Србије Александра Вучића као Адолфа Хитлера, а са њим су на исти начин представљени и мађарски премијер Виктор Орбан и победница недавно одржаних избора у Италији Ђорђа Мелони.

Аутори срамне насловнице су на портретима ових политичара монтирали карактеристичне Хитлерове бркове и то у бојама застава земаља које представљају.

С обзиром да су Поношеве везе са Хрватском одавно познате, нимало није случајно што је управо он наставио срамну кампању која је покренута у његовој домовини.

Треба ли поменути да је Викиликс својевремено објавио депеше из којих се несумњиво види да је НАТО гледао Поноша као „свог човека“ у Војсци Србије!? Наиме, у депешама Викиликса из 19. фебруара 2009. године наводи се да је Борис Тадић, као тадашњи председник, именовао новог начелника Генералштаба Милоја Милетића, за којег се констатује да ће бити „мање проактиван у заступању сарадње и интереса са НАТО-ом од Здравка Поноша“, док се из депеше објављене 3. јуна 2013. године наводи да је Понош за НАТО.

Мариника измислила српске логоре које је касније користила хрватска пропаганда
Није Понош једини НАТО опозиционар који је ширио хрватску пропаганду. Широј јавности није толико познато да је Мариника Тепић пре уласка у политику, док се представљала као новинарка, измишљала злочине које је приписала српском народу.

Тако је “новинарка” Мариника дошла до измишљене информације да су током рата у Хрватској српске власти на територији Србије, тачније у Војводини, држале концентрационе логоре за мучење хрватских заробљеника.

Ово њено „откриће” као главни, лажни доказ за постојање фантомских логора у околини Зрењанина, у којима су наводно злостављани Хрвати, послужило је Хрватском културном већу (ХKВ) из Загреба да конструише болесну србофобну причу о иживљавању Срба над недужним Хрватима.

Наиме, у тексту из октобра 2009, објављеном на сајту ХKВ под насловом „Тко је убијао Хрвате, а данас прешућује”, стоји да је званични Београд држао припаднике хрватске националности заробљене у концентрационим логорима недалеко од Зрењанина, тачније у насељима Стајићево и Бегејци (данашњи Торак).

Антисрпску пропаганду ширио и Хрват из Немачке
Не треба заборавити ни да је немачки посланик хрватског порекла, Јосип Јуратовић на тајкунској телевизији Н1 својевремено јасно рекао да је „влада Србије неспособна и да се треба ослободити Вучића“.

– Влада Србија је неспособна и води Србију у пропаст! Људи у Србији морају да се организују и виде како да се ослободе криминалне владе која их тлачи и води у средњи век! – рекао је Јуратовић.

 

Извор: 24sedam.rs

 

 

Претходни чланакМИЛОШ ВУЧЕВИЋ ОСУДИО НАСИЉЕ ДЕЛА ОПОЗИЦИЈЕ: Њих не занима демократија, још мање Србија, народна воља ће бити сачувана
Следећаи чланакЂиласовци смислили нову теорију: Ипак им нису криви Срби из Републике Српске, ево шта је рекао (ВИДЕО)

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here