Сломљена стакла, бакље и динамит: „Србија против насиља“ синоћ је извршила насиље против Србије

Фото: 24sedam/Goran Sivački/ATA Images/Antonio Ahel/Tanjug/Vladimir Sporčić

Скоро шест сати трајало је лудило НАТО опозиције у центру Београда

Синоћ је НАТО опозиција и заједно са демонстрантима покушала да насилно уђе у Скупштину града Београда.

Вође листе „Србија против насиља“ недељу дана су позивали на окупљање и насиље испред зграде РИK-а, а синоћ је дошло до потпуне ескалације!

Окупљенима се на импровизованој бини први обратио Срђан Миливојевић, а затим и Александар Јовановић Ћута који је окупљене позвао да направе прстен око Скуштине Града , уз речи да ће да та зграда бити „ослобођена“.

Тврдили су да ће ући у Скупштину и одатле се обратити својим присталицама са балкона.

Званичници згрожени насиљем
Након покушаја прозападне опозиције да насилно упадне у Скупштину града, огласили су се председник Србије Александар Вучић, премијерка Србије Ана Брнабић, министар спољних послова Ивица Дачић, министар одбране и подпредседник Владе Милош Вучевић…

Министарка правде Маја Поповић истакла је да је држава јача од насилних група и виши јавни тужилац Ненад Стефановић рекао да насиље неће бити толерисано.

Председник Народне скупштине Владимир Орлић оголио је намере опозиције рекавши да је од имена листе „Србија против насиља“ остало само голо насиље.

Огласио се и Александар Шапић, Александар Вулин, Ђорђе Милићевић, Бранимир Несторовић…

Позвали на насиље, па се сакрили
Наиме, прво је један од носилаца ове листе Мирослав Алексић отворено позвао окупљене да заузму зграду Скупштине града због наводне крађе избора у Београду!

Након што је нахушкао протестанте да агресивно уђу и притом оштете зграду, он се повукао и посматрао дешавања са безбедне удаљености, сакривен иза свог обезбеђења.

Сакрио се и Александар Јовановић Ћута који је нешто касније у изјави за тајкунску Н1 рекао да је у питању миран протест!

– Овде нема никаквог насиља. Ово је миран протест. Ја само желим да уђем у Скупштину за коју ме народ изабрао на изборима. Позивам све присталице да остану овде – рекао је Ћута.

Можда је овај поступак довољан да покаже лицемерје насилника који се већ месецима труде да сруше легално и легитимно изабрану власт и угрозе безбедност Србије, а све под паролом да се против насиља боре.

Ипак, ово је био само почетак хаоса јер је руља почела да дивља. Разбили су стакло на вратима Скупштине града и покушали да уђу унутра.

Срђан Миливојевић је поносно обавестио окупљенима да су поломили врата, а Ђиласов кандидат за градоначелника Београда викао је „Хоћу да уђем у своју канцеларију!“.

Човек који је желео да буде на челу града Београда активно је учествовао у уништавању институције у чију је фотељу силно желео да уђе.

Међутим, ипак је за тајкунску Н1 телевизију рекао да су НАТО опозиционари покушали да нормално уђу у зграду, али су припадници жандармерије разбили стакло које је падало на њих.

Иако је камера све забележила, нису одустали од срамних лажи и оптужби.

Претили „Олујом“
Лудило је ексалирало изјавом некрунисаног водитеља протеста под паролом „Србија против насиља“ Смиљана Бањца који је изнео језиве претње приликом свог говора.

Он је запретио да ће нас поново задесити Олуја! Врло експлицитно је истакао да ће политички противници, уколико им се не испуне бесмислени захтеви за поништавањем избора које су убедљиво изгубили, „слушати олују“.

Овим речима својим политичким противницима запретио је новом „Олујом“, која је највеће етничко чишћење после Другог светског рата када је из Републике Српске Kрајине протерано 250.000 Срба, а око 3.000 њих побијено!

„Одбранићемо вољу грађана“
Председник Србије Александар Вучић обратио се након насилног покушаја упада у Градску скупштину и позвао грађане да не брину јер је Србија довољно јака и снажна.

Након тога, сазвао је хитну седницу Савета за националну безбедност након које је поручио да ће сви који мисле да имају право бити приведени.

До фотеља насиљем уместо изборима
Још један бизаран детаљ са синоћњег протеста био је и Ћутин коментар да је он само хтео да као народни посланик уђе у ову зграду, што је потпуна глупост!

Наиме, он нити је градски одборник, нити је био кандидат за ову функцију, а у згради у коју је насилно хтео да упадне није уопште сала за седнице Скупштине града, већ само кабинет градоначелника.

Градска изборна комисија се налази у Улици краљице Марије, а не у Старом двору.

На протесту насилника се била је и Биљана Стојковић из коалиције МОРАМО. У питању је жена која се залаже за гашење Републике Српске, којој је Република Српска геноцидна творевина… Она је за Н1 истакла:

– Наш план је био да уђемо унутра, то је наша институција, и грађани то желе!

План да се насилно узме власт одавно је приоритет НАТО опозиције, што се синоћ и показало.

Међу дивљацима који су ломили државну имовину био је и Слободан Мијајловић, звани Четкан, из Блаца који је од раније познат полицији у Блацу као насилник и силеџија.

Такви су синоћ „бранили изборну вољу грађана“ у име оних који су изгубили на регуларним изборима које су сами тражили!

Полиција привела 35 насилника
МУП је у сарадњи са Вишим тужилаштвом кренуо у акцију хапшења свих оних који су изазвали нереде и покушали да насилно упадну у Скупштину града.

Председник Србије Александар Вучић је после седнице Савета за националну безбедност казао да је ухапшено 35 силеџија.

– Имамо за сада двојиу тешко повређених полицајаца. Гађали су их камениама, коцкама које буквално могу да убију човека. Овај акт је био палниран. Ми смо обавештавали јавност. Вечерас је покушано насилно заузимање институција. До сада је ухапшено више од 35 силеџија и насилника и наставља се хапшење. Та акција неће стати. Сва лица ће до јутра бити похапшена. Где год да се скривају неће моћи да се сакрију. Kао што нећете моћи да уништите изборну вољу народа – рекао је председник.

Око 23.30 демонстранти ису се разишли и за собом оставили руинирану државну имовину.

Сломљена стакла, бакље и динамит најбоље осликавају лицемерје плаћеничке опозиције – „Србија против насиља“ синоћ је извршила насиље против Србије.

Извор: 24sedam.rs

Претходни чланакЂиласовци смислили нову теорију: Ипак им нису криви Срби из Републике Српске, ево шта је рекао (ВИДЕО)
Следећаи чланакАлбански лобиста поздравио насиље опозиције: Kаже да је почео „српски Мајдан“ (ФОТО)

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here