Одобрена средства за изградњу новог бунара у Сивцу

Фото: Qmedia

СИВАЦ, 26. 12. 2023. – Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде усвојило је захтев Општине Кула за изградњу новог бунара у Сивцу и за ту намену определило је средства у износу од 20 милиона динара. Почетак радова очекује се током фебруара, а у плану је да бунар буде завршен најкасније до лета, како би се на време обезбедиле додатне количине воде.

Парцелу на којој ће се бунар градити обишли су секретар Месне заједнице Сивац, Миленко Рајић, директор ЈКП ,,Радник“, Жељко Маџарев, и председник Скупштине општине Кула, Велибор Милојичић, који се захвалио на подршци како председнику општине, Дамјану Миљанићу, тако и државној секретарки Душанки Голубовић, истакавши да је ово сјајна вест за све Сивчане јер ће изградња новог бунара подићи квалитет живота у нашој општини:

,,Једна изузетно лепа вест за грађане Сивца, прави новогодишњи поклон. Данас је стигло решење о одобравању 20 милиона динара за изградњу новог бунара у Сивцу. Наиме, ради се о Конкурсу који је расписало Министарство пољопривреде, Управа за аграрна плаћања. Захваљујући пре свега ангажовању људи у ЈКП ,,Радник“ и директору Жељку Маџареву, као и Месној заједници и секретару Миленку Рајићу, урадили смо адекватан пројекат. Уз пуну подршку председника општине, господина Миљанића, конкурисали смо и на опште задовољство свих становника Сивца можемо да саопштимо да су средства од 20 милиона одобрена, копаће се нови реверсни бунар и очекујемо да се већ у јануару распише јавна набавка, да радови почну током фебруара и да током пролећа, најкасније лета, тај бунар буде завршен и да тако обезбедимо додатне количине воде. Овом приликом морам да се захвалим и државној секретарки, госпођи Душанки Голубовић, која је при Министарству пољопривреде, а од које смо имали пуну подршку и грађани Сивца су неизмерно захвални на овим средствима. Ово је доказ да Српска напредна странка и руководство Општине Кула раде у континуитету за добробит својих грађана и да ће ових пројеката у наредном периоду бити све више, као и да ће се квалитет живота у нашој општини у наредном периоду значајно побољшати“.

По речима директора ЈКП ,,Радник“, Жељка Маџарева, овај бунар ће много значити грађанима Сивца јер ће у летњем периоду притисак воде бити стабилизован и тај проблем, који је годинама присутан током лета, коначно ће бити решен.

Извор: Qmedia

Претходни чланакЈош једна масна лаж Драгана Ђиласа! Лазовић га демантовао и признао да су хулигани њихови!
Следећаи чланакХрвати ударају на Вучића: Председнику би да забране слободу кретања!

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here