Одржан новогодишњи концерт КУД ,,Србија“

Фото: Qmedia

КУЛА, 29.12.2023. – Културно – уметничко друштво ,,Србија“ организовало је новогодишњи концерт под називом ,,С оне стране дуге“. Ово је други концерт овог Културно – уметничког  друштва ове године, а у прелепим традиционалним песмама и играма једнако су уживали и извођачи и публика.

Председник КУД ,,Србија“, Предраг Зорић, истакао је да је новогодишњи концерт круна дугогодишњег рада, као и да планирају  да наставе истим темпом и са редовним активностима, а све у циљу очувања традиције:

,,Овај новогодишњи концерт је круна нашег дугогодишњег рада. Обележавамо 18 година постојања овог  Културно – уметничког друштва и са једним овако лепим концертом хтели смо да успешно завршимо ову годину. У априлу смо имали један велики концерт, ово је други ове године и презадовољан сам што је публика дошла у оволиком  броју. Захвалио бих се свима који су дошли и свима из Културног – уметничког друштва, извођачима и оркестру. У следећој години планирамо да наставимо истим темпом. Планирамо редовне активности и два концерта, као и сваке године. Битно је да се традиција очува, да су нам деца ту, да уживају и да се друже, што је поента свега. Деце имамо пуно, због чега ми је драго. Кула је мања средина и чим деца стасају одлазе својим путем, па мало шкрипимо са извођачким саставом, али видели смо вечерас извођаче који су озбиљни људи, који су потекли из Куле и када видимо овако нешто сваки труд вреди“.

Извор: Qmedia

Претходни чланакУ општини Kула сутра понaвљање гласања на четири бирачка места
Следећаи чланакПУ у Сомбору: Појачано контролисање саобраћаја током празника

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here