У понедељак почиње пријава за 100.000 ваучера у износу од 10.000 динара

Фото: pixabay

СРБИЈА, 12.01.2024. – Сви заинтересовани за субвенционисани одмор могу од понедељка 15. јануара да се пријаве за државне ваучере, који од ове године износе 10.000 динара. Пријава за ваучере се попуњава у Пошти.

Неопходни обрасци потребни за конкурс се могу преузети са сајта vauceri.net, а крајњи рок за коришћење ваучера је 20. новембар 2024. године.

Грађани који су у 2023. добили могућност да одмарају уз субвенцију државе и у 2024. могу да конкуришу невезано за претходну годину.

Поступак пријављивања је исти као и раније, а из Поште Србије су објаснили да је још ефикасније ако се претходно преузме образац пријаве, одштампа, попуни и са пратећом документацијом преда у најближој Пошти.

Према листи објављеној на сајту Министарства туризма највише пријављених угоститеља је из Сокобање, Ковиљаче, Нишке, Сијаринске, Прибојске и Бање Горња Трепча. По броју пријава следе власници смештаја на планинама, првенствено на Златибору и Копаонику.

Право да се пријаве имају пензионери, незапослени, корисници посебне накнаде и права на негу другог лица, запослени чија примања не прелазе 80.000 динара, ратни војни инвалиди, носиоци пољопривредног газдинства и студенти.

Ваучер се може користити за услуге смештаја у угоститељским објектима изван града, општине, односно места пребивалишта, као и места студирања корисника ваучера, у трајању од најмање пет ноћења.

Извор: К1

Претходни чланакПривредно друштво ,,Блашко градња“ добило шест великих машина за производњу лаког бетона
Следећаи чланакОбјављене нове цене горива

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here