Влада усвојила уредбу – 77 милијарди за подстицаје у пољопривреди и руралном развоју

Фото: Qmedia

СРВИЈА, 12.01.2024. – Влада Србије усвојила је Уредбу о расподели подстицаја у пољопривреди и руралном развоју у 2024. години којом се распоређује део буџетских средстава у износу нешто већем од 77 милијарди динара.

Овом уредбом прописују се обим средстава, врсте и максимални износи по врсти подстицаја у пољопривреди и руралном развоју за 2024. годину у циљу подршке недовољно развијених области пољопривредне производње и унапређење конкурентности пољопривредних газдинстава.

На иницијативу Министарства за бригу о селу, Влада Србије усвојила је уредбе о утврђивању три програма доделе бесповратних средстава: за куповину сеоске куће са окућницом, куповину минибусева за потребе превоза сеоског становништва и организовање манифестације ,,Михољски сусрети села“ на територији Републике Србије за 2024. годину.

Циљ ових програма је унапређење услова живота и рада у сеоским срединама.

Кроз програм куповине сеоских кућа са окућницом, за који је опредељено 500 милиона динара, подстиче се останак и повратак младих у села, док је за куповину минибусева и решавање питања мобилности сеоског становништва, Влада у овој години определила 120 милиона динара.

У циљу неговања традиционалног начин живота и културно-историјског наслеђа, подржана је и манифестација ,,Михољски сусрети села“ са укупно 50 милиона динара.

Извор: РТВ

Претходни чланакЂиласу пропада новац ако одбију мандате: НАТО опозиција у дилеми да ли да улази у нови сазив Народне скупштине
Следећаи чланакЂиласовци ем лажу много, ем то раде глупо! Проклизала прљава подметачина, раскринкао их Алауи ал Хакан!

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here