Кошаркаши „Хајдука“ спремни за пролећни део сезоне

Фото: Qmedia

КУЛА, 16.01.2024. – Пауза за кошаркаше кулског „Хајдука“ је готова, те они спремно дочекују први изазов у другом делу сезоне у Првој регионалној лиги. У среду од 19:30 часова гостују у Новој Пазови, екипи која је на зачељу табеле. Тај податак не би смео да опусти кошаркаше „Хајдука“ који су, са друге стране, на четвртом месту.  Тренер Данило Боровић рекао је да је за њега и његове пулене старт другог дела сезоне једнако важан као да је почетак лиге, те да је задовољан трудом и залагањем који играчи улажу на тренингу и нада се да ће се то осликати на резултате у лигашким двобојима:

„Што се зимских мини припрема тиче, прошле су коректно. Први део припрема одрадио је помоћни тренер Бојан Омеровић, јер сам ја са Весном Џувер имао репрезентативне обавезе. Спремамо се за други део сезоне као да је почетак лиге, а моја претпоставка је да ће први меч бити тежак јер је сваки меч после паузе дискутабилан, али радимо и тренирамо добро, тако да се надам да неће бити проблема. Једини проблем јесте дупло коло, пошто играмо у среду и недељу, када нам долази „Дунав“ из Апатина, другопласирана екипа на табели од које смо у првом делу сезоне претпрели пораз и надам се да ћемо скупити снагу да се реванширамо. Што се тиче промена у играчком кадру, нема их, прелазни рок је готов, нисмо хтели никог ни да доводимо ни да отпуштамо јер верујемо у ове момке и њихов рад, тако да улазимо мирно у наставак сезоне. Када је реч о публици која нас бодри, ми и даље спроводимо хуманитарну акцију у оквиру које стоји кутија са добровољним прилогом како би публика била наш саиграч у хуманој мисији које смо се ми прихватили“.

Петар Илић игра на позицији бека у екипи „Хајдука“  а, говорећи о наредном мечу и уопште о очекивањима у овој сезони, истиче да су припреме протекле како је планирано и да борба за врх табеле остаје главни циљ и задатак:

„Припреме су протекле одлично, тренирали смо два пута дневно, а лично моје очекивање пред меч у Новој Пазови јесте, наравно, победа. И даље смо у трци за прво место, ништа још није готово пошто је читава полусезона пред нама и сваки меч пред нама јесте дерби у ком ћемо ићи на победу“.

Фото: Qmedia

Извор: Qmedia

Претходни чланакПУ у Сомбору: Апел за безбедну грејну сезону
Следећаи чланакЈош једно издање ,,Чварак феста“ 3. фебруара у Сивцу

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here