A zombori Rendőrség felhívást tett közzé a biztonságos fűtési szezon érdekében

Fotó: pixabay

ZOMBOR, 2024.01.17. – A fűtési szezon kezdetétől a végéig tartó időszakot az építkezéseken bekövetkezett tüzek számának növekedése jellemzi. Ennek oka a hibás vagy nem tisztított kémények, a figyelmetlenség a szilárd tüzelésű kályhák begyújtásakor, a fűtőtestek felügyelet nélkül hagyása, a ruha vagy egyéb gyúlékony tárgy elhagyása a kályhák, fűtőtestek közelében, az elektromos berendezések túlterhelése és a hibás elektromos készülékek. Mindezek az okok az emberi tényezők közé sorolhatók, azaz a  figyelmetlenségnek tudhatóak be.

Az év eleje óta, azaz 2024. január 1. és 15. között 29 tűzeset történt építőipari épületekben, ebből nyolc kéménytűz.

A Belügyminisztérium Sürgősségi Helyzetek Osztálya arra kér minden állampolgárt, hogy legyenek felelősek önmagukkal, családjukkal és szomszédaikkal szemben – ellenőrizzék kéményeik és szilárd tüzelésű kályháik helyességét, ne hagyják felügyelet nélkül bekapcsolva a fűtőtesteket, ne terhelje túl az elektromos rendszert, valamint távolítsa el a bútorokat és más égésre hajlamos anyagokat a fűtőelemektől.

Arra is kérjük az állampolgárokat, hogy ne dobják a hamut műanyag edényekbe és éghető anyagok közelébe, ne hagyjanak kisgyermeket felügyelet nélkül szilárd tüzelésű vagy elektromos fűtővel ellátott tűzhellyel, és távozáskor kapcsolják ki az elektromos készülékeket  a házban.

Kérjük, hogy amennyiben épületben tüzet észlelnek, haladéktalanul értesítsék a 193-as telefonszámon a tűzoltókat és hallgassák meg a tűzoltók-mentők tanácsait.

Forrás: zombori Rendőrség

Претходни чланакПочела достава рачуна за електричну енергију, рок плаћања 29. Јануар
Следећаи чланакПукли на изборима, па им још зуји у ушима! НАТО опозиција се погубила у лажима о контролорима (ВИДЕО)

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here