Европски ИТ гигант тужи Маринику Тепић због неистина које је изнела поводом хакерских напада на ЕПС?

Фото: N1

Огласили се из ASSECO SEE Србија

Потпредседница Странка слободе и правде Мариника Тепић изнела је недавно тешке на рачун ИТ фирме ASSECO SEE поводом хакерских напада на систем ЕПС. То је учинила покушавајући да нападне премијерку Србије Ану Брнабић, изневши на њен рачун оптужбе да се „ућутала“ поводом хакерског напада на Електропривреду Србије.

– Ућутала се Ана Брнабић о хакерском пробијању ЕПС-а. Ћутала и када је срушен систем Kатастра – навела је Тепић на мрежи Икс и додала:

– Зна да су ЕПС и Kатастар дали милионе евра њеном брату Игору Брнабићу и фирми Asseco баш за ИТ решења. А баш чудно што су хакери тако лако пробили системе са врло осетљивим подацима – додала је она.

Подсетимо, хакерска група „Qilin“ је преузела одговорност за напад на систем ЕПС-а. Та група је објавила један део докумената на друштвеним мрежама, да би потом најавила да ће то исто урадити и са осталим подацима.

Поводом тешких оптужби Тепићеве, огласила се и прозвана фирма ASSECO SEE, чије саопштење преносимо.

Одговор фирме ASSECO SEE на оптужбе Маринике Тепић
Поводом недавно објављених неистинитих навода потпредседнице Странке слободе и правде Маринике Тепић у којима се хакерски напади на ЕПС и Kатастар доводе у везу са компанијом ASSECO SEE, чиме се нарушава углед и наноси штета пословању компаније на регионалном нивоу, истичемо да ASSECO SEE Србија није повезан са тим догађајима.

Нетачне тврдње које је изнела госпођа Тепић директно нарушавају интегритет и репутацију компаније ASSECO SEE и сматрамо да смо злоупотребљени у политичке сврхе.

Наглашавамо да су наши пословни односи у потпуности транспарентни и базирани искључиво на професионалним критеријумима и законским регулативама. ASSECO SEE непрестано тежи одржавању високих стандарда у свим аспектима пословања, што укључује и јасну дистанцу од било каквих приватних или неформалних веза с појединцима изван оквира пословног контекста. С тим у вези, оштро осуђујемо и одбацујемо и свако повезивање компаније ASSECO SEE са људима из јавног и политичког живота који немају апсолутно никакве везе са нашом компанијом.

Хакерски напад на ЕПС: Након словеначке, и српска енергетика под ударом
– Електроприведа Србије претрпела је хакерски напад крипто типа, али он ни на који начин није угрозио производњу, нити снабдевање електричном енергијом – саопштено је из ЕПС-а.

Несметано су се одвијале и све активности трговине електричном енергијом уз поштовање преузетих обавеза – саопштили су из ЕПС – а након хакерског напада.

Из ЕПС-а су тада рекли и да су предузете све заштитне мере у циљу очувања система и заштите безбедности података. Из безбедносних разлога ИТ системи су били стављени ван функције све док ИТ стручњаци нису били потпуно сигурни да је вирус елиминисан.

– Апелујемо на стрпљење корисника портала „Увид у рачун“, пошто је услед предузетих заштитних мера отежан рад портала. О хакерском нападу су обавештени надлежни државни органи који преузимају мере из своје надлежности – рекли су тада из ЕПС-а.

Групација Asseco South Eastern Europe, у чијем је власништву компанија ASSECO SEE у Србији, део је ASSECO Групе која послује у више од 55 земаља са више од 27.000 запослених, чије су чланице излистане на Варшавској берзи, берзи у Тел Авиву и америчкој NASDAQ Global Markets. ASSECO група је међу прве три софтверске компаније које обезбеђују решења за јавни сектор у региону централноисточне Европе за више од 350 организација, укључујући 220 локалних државних тела у Пољској.

Током више од петнаест година пословне сарадње са јавним сектором у Републици Србији, успоставили смо продуктивне односе са преко 20 угледних институција. Наши пројекти су резултат стручности, преданости и доследности у постизању резултата, чиме смо стекли поверење као поуздан партнер.

Послујући са јавним и приватним сектором у потпуности поштујемо сва тржишна правила и важеће регулаторне оквире, уз одговорно и транспарентно деловање.
Имајући у виду несагледиву штету коју злонамерне изјаве наносе нашој компанији, у будућем периоду ћемо бити приморани да своје пословање заштитимо коришћењем расположивих правних средстава – истакли су из ASSECO SEE Србија.

Извор: 24sedam.rs

Претходни чланакУ Економско-трговинској школи у Кули обележен Савиндан
Следећаи чланакНавикао да лаже, па ни не зна другачије: Барона Минхаузена Ђиласа чак и директор опозиционе Н 1 демантовао у секунди!(ВИДЕО)

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here