Премијерно изведена црвеначка представа ,,Лаже и паралаже“

Фото: Qmedia

ЦРВЕНКА, 29.01.2024. – Премијера представе ,,Лаже и паралаже“, у извођењу Позоришта ,,Стеван Сремац“ Дома културе у Црвенки, одржана је протеклог викенда. Глумци црвеначког позоришта маестрално су извели Стеријин комад који, осим елемената из дела ,,Лажа и паралажа“, има и елементе ,,Покондирене тикве“, ,,Родољубаца“ и ,,Женидбе и удадбе“, а печат су представи дали елементи Радоја Чупића који је и ове године био задужен за режију и адаптацију.

По речима редитеља, са Црвенчанима је увек дивно радити, због чега се изнова враћа, а ,,Лажа и паралажа“ прича је о нашем свету у коме владају лаж, похлепа и насиље, а који даје наду да ће младе генерације које долазе поправити свет:

,,Са Црвенчанима је дивно радити, зато се увек враћам овде и изнова радим нешто ново. Када се договарамо шта би требало радити увек је јако важно, спрам екипе која је доступна и која може да ради, направити комад који они у том тренутку могу физички и својим талентом да одраде и показало се да је то овога пута ,,Лажа и паралажа“. Мислим да данашњи свет може да се објасни у 5 речи, у пет појмова, а то су лаж, похлепа, насиље, кич и порно, притом не мислим на класичну порнографију јер је она најпоштенија од свих, мислим на све оно што се дешава преко друштвених мрежа, где се људи огољују зарад мало љубави кроз лајкове и слично. Ово је прича о томе, о овом нашем свету и на крају та фигуративна убиства, која су ови млади починили, дају нам наду да ће младе генерације које сада долазе и које ми не разумемо поправити свет. Ово представа је једна игра, са све перикама и претварањем, све је то у неку руку лаж и то говори у прилог нашој причи“.

Извор: Qmedia

Претходни чланакПодела половне одеће и обуће у Месној заједници ,,Доњи град“
Следећаи чланакА.Т. из Куле ухапшен због крађе од скоро 500.000 динара

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here