Почиње пријављивање на јавни позив за подстицаје у биљној производњи

Фото: Qmedia

СРБИЈА, 01.02.2024. – Јавни позив за подстицаје у биљној производњи по хектару од 18.000 динара биће расписан данас, а пољопривредни произвођачи ће своје захтеве моћи да подносе до 1. марта, најавило је Министарство пољопривреде.

Право на подстицаје остварује правно лице, предузетник и физичко лице – носилац комерцијалног породичног пољопривредног газдинства, које је уписано у електронски Регистар пољопривредних газдинстава (еРПГ) и налази се у активном статусу. Пре подношења захтева за остваривање права на ову врсту подстицаја, неопходно је да пољопривредник изврши обнову регистрације за текућу годину у eRPG.

Министарство подсећа да од ове године право на подстицаје имају искључиво пољопривредни произвођачи који пријављено земљиште и обрађују, у своје име и за свој рачун.

Субвенције неће моћи да користе власници земље који ту земљу заиста не обрађују, већ је дају у закуп другом лицу.

Подстицаји се остварују по површини биљне производње за засејане, односно засађене и пријављене површине под одговарајућом биљном културом, до највише 100 хектара.

Право на подстицаје се не може остварити за површине пољопривредног земљишта у државној својини које је подносилац захтева узео у закуп, односно на коришћење, осим за пољопривредно земљиште у државној својини које је узео у закуп на јавном надметању у складу са законом којим се уређује пољопривредно земљиште.

Извор: РТВ

Претходни чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза
Следећаи чланакУ уторак повремено искључење струје у Руском Крстуру

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here