Felhívás a polgárokhoz: Ne etesd kenyérrel a hattyúkat!!!!

Фото: Qmedia

KÚLA, 06.02.2024. – A kúlai községi Zöldövezet Polgári Egyesület arra kérte a polgárokat, hogy ne etessék a hattyúkat, valamint más madarakat, kenyérrel, zsemlével és rágcsálnivalóval. Ehelyett gabonával – kukoricával, búzával, árpával, de káposztával vagy salátával is –kedveskedhetnek a szárnyasoknak.

Ugyanis az adalékanyag-, élesztő- és sótartalom miatt a madarak elkaphatják az „angyalszárny” nevű betegséget, ami egy repülésképtelenné tevő deformáció. Az angyalszárny olyan szindróma, amely elsősorban a vízimadarakat, például hattyúkat, libákat és kacsákat érinti, és a szárny utolsó ízülete megcsavarodik, így a tollak oldalra irányulnak, ahelyett, hogy a testnek feküdnének.

Milan Ružić, a Szerbiai Madárvédő és Tudományos Társaság munkatársa azt mondta a Blicnek, hogy sajnos sok olyan adalék van a kenyérben, ami nem tesz jót nekünk, és nem tesz jót a madaraknak. A madarak nem tudják megemészteni a sót, és a kenyérben nincs semmi hasznos a madarak számára. Ráadásul a vízbe dobott kenyér automatikusan lebomlik és szennyezi a vizet, mert a vízbe kerülő hatalmas mennyiségű tápanyag algák szaporodásához vezet, és ezzel magát a vízben lévő élővilágot is megöli.

A kúlai községi Zöldövezet Polgári Egyesület szóvivője leszögezi, hogy az elkövetkező időszakban gondoskodnak arról, hogy a csatorna közelében figyelmeztető és hirdetőtáblákat helyezzenek el, abban a reményben, hogy ez befolyásolja a polgárok tudatosságát, hogy ne etessék kenyérrel, kiflivel, rágcsálnivalóval a hattyúkat.

Forrás: Qmedia

Претходни чланакОдржана седница Општинског већа општине Кула
Следећаи чланак4. Töpörtyű Fesztivál Szivácon

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here