Од 12. фебруара пријаве за субвенцију државе за куповину електричних возила

Фото: Shutterstock

СРБИЈА, 07.02.2024. – Захтеви за куповину електричних возила уз помоћ субвенција државе моћи ће да се подносе од понедељка, 12. фебруара.

За куповину возила одобрена је помоћ државе од 250 (за мотоцикле) до 5.000 евра (колико је за теретњаке), а захтеви се подносе Министарству заштите животне средине закључно са 31. октобром. Како сазнајемо, план је био да пријаве почну десетог овог месеца, али како је субота, захтеви се примају од понедељка.

Подсетимо, за ову годину за куповину возила на електрични погон планирано је издвајање 1,45 милиона евра, што је 170 милиона динара, док је прошле године тај износ био 2,5 милиона евра, односно 294 милиона динара. Субвенцију могу да добију грађани, предузетници и компаније.

За мопеде и трицикле подршка износи 250 евра у динарској противвредности, за куповину електричних мотоцикала, тешких трицикала и четвороцикала износ је 500 евра, док за путничка возила са највише 9 места за седење и теретна возила чија највећа дозвољена маса не прелази 3,5 тоне може да се рачуна на субвенцију од 5.000 евра у динарској противвредности.

Како наводе у Министарству за заштиту животне средине, захтев се подноси лично на писарници, или поштом. Службе министарства затим формирају предмет који иде на комисију. Уколико је документација комплетна, приступа се изради решења о додели субвенције. Подносилац ће бити позван да преузме решење. Решење се предаје продавцу возила или лизинг кући. Преко лизинга је потребно донети три документа, а такође и преко ауто-куће.

Извор: Блиц

Претходни чланакПУ у Сомбору: На подручју општине Кула евидентиране две саобраћајне незгоде
Следећаи чланакТрадиционална манифестација Дечији карневал одржана у МКЦ ,,Непкер“ у Кули

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here