Први човек Новог Сада Милан Ђурић о најважнијим пројектима: Наш град је једно од највећих градилишта у Европи, граде се мостови, гараже, помажемо пензионерима, а вртићи су бесплатни

Фото: Tanjug/Printscreen Instagram milandjuric_gradonacelnik/Koridori Srbije/Ilustracija
Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић истакао је данас за Танјуг телевизију да је Нови Сад једно од највећих градилишта у Европи.

Од 2012. до 2023. године потрошено 107 милијарди динара на капиталну потрошњу

-Градимо три моста на реци Дунав. Године 2018. смо се вратили на број мостова који смо имали 1999. године. Држава нам помаже у израдњи, јер то сами не бисмо могли. Реализујемо и друге инвестиције- две подземне гараже и две основне школе. Нови Сад од 1958. године гради прву топлану. Радимо на асфалтирању улица у граду, радимо на изградњи и санацији бициклистичких стаза. Од 2012. године је потрошена 91 милијарда динара на капиталну потрошњу, а 16 милијарди је потрошено на путну привреду. Нови Сад је од 2012. до 2023. године издвојио 107 милијарди динара на капиталну потрошњу- рекао је Ђурић и додао:

-Пешачко-бициклистички мост ће бити нова туристичка атракција. Нико на потезу Дунава није од старта градио пешачко-бициклистички мост. Јако нам је важан, јер је предуслов да петроварадинско Подграђе буде пешачка зона, са бројним хостелима, ресторанима и да Нови Сад има и на сремској страни центар. На траговима старе пруге треба да иде нова бициклистичка рута. Кампус универзитета биће близу и моћи ће и студенти да га користе. Имамо 55.000 студената. Очекујем да ће држава ускоро потписати комерцијални уговор и да крећемо полако да градимо ај мост. Очекује нас леп мост у будућности.

Град ће изаћи на сремску страну

Он је нагласио да је је четвртина коридорског моста готова и подсетио да ће се користити за теретни саобраћај, како би ће растеретио Петроварадин који се брзо шири.

Извор: Дневник

Претходни чланакЂиласовци на задатку! Поносно позирају са Kуртијевом промотерком независног тзв. Kосова (ФОТО)
Следећаи чланакСредња техничка школа ,,Михајло Пупин“ добија регионални едукативни центар

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here