Ђиласови послушници Добрица Веселиновић и Нова С настављају да лажу грађане!

Фото: Antonio Ahel/ATA Images

Ови протести и ове лажи нису једине које су потекле од представника листе Насиљем против Србије

Наставља се бесомучно лагање и обмањивање грађана Новог Београда од стране представника листе Насиљем против Србије и тајкнунског медија Нова С.

У новобеоградском блоку 63 данас је одржан протест у организацији представника листе Насиљем против Србије, Добрице Веселиновића.

Kао и обично, на скупу је било присутно више шетача, родитеља са децом и знатижељних пролазника него оних који су наменски дошли како би подржали још један преварантски скуп који је по налогу својих ментора тајкуна Драгана Ђиласа и Драгана Шолака одржао овај, више пута доказани лажов.

Наиме, данашњи скуп одржан је против градње објекта на зеленој површини и за то је оптужена градска власт, иако је реч о приватној парцели, те иако никакве везе та парцела нема са градском имовином и зеленим површинама које су у власништву града.

Нову лаж, ко зна коју у низу, Добрице Веселиновића разобличио је главни градски урбаниста Марко Стојчић.

Он је детаљно објаснио да та парцела о којој Добрица прича нема везе са градском имовином и зеленим површинама које су у власништву града.

– Kао што је то постало уобичајено, опозиција користи сваку могућу прилику да лаже и узбуњује грађане и јавност. И данас су наставили са истом праксом наводећи да се мења урбанистички план како би се зелене површине и друге јавне намене претварале у парцеле за инвеститоре које би држава продавала након тога. То наравно није тачно обзиром да се ради о парцелама које су већ у приватном власништву и које су већ планиране за изградњу а и на којима углавном већ постоје објекти – рекао је Стојчић.

Главни градски урбаниста се осврнуо и на неке претходне случајеве који су потекли од Добрице Веселиновића, а који су такође били само лаж и који су служили за узбуњивање грађана.

– Имали смо такве случаје у Новом Београду више пута. Сећамо се блока 37 где је град Београд зауставио градњу инвеститору ком су њихове коалиционе колеге управо и дале ово право у периоду у ком су владале Београдом и систематски га уништавале. Управо ту ће ускоро нићи зелена површина и паркинг за све станаре из окружења. Значи лажно узбуњивање. Даље, у савским блоковима 44, 45, 70 и 70а протествовали су против непостојеће градње кад оно на том месту посађена стабла и граде се паркови.

Значи поново лаж и обмана. Исти сценарио се и данас спроводи у блоку 63, тако да драги грађани Београда, не наседајте на лажне провокације и обмане – закључио је Стојчић.

Лаж као главни политички метод
Ови протести и ове лажи нису једине које су потекле од представника листе Насиљем против Србије Добрице Веселиновића.

Најсвежија је свакако она која се тиче његове тврдње да су се десиле разне малверзације у случају новог насеља које ће се звати „Марина Дорћол“.

Добирца је крајем јануара говорио да продаја земљишта за градњу поменутог насеља укључује и заштићење објекте као што је термоелектрана Снага и светлост.

Њега је убрзо демантовао новинар Миша Бркић, који пише за тајкунски лист „Данас“, који, иако је на страни листе Насиљем против Србије, очигледно није могао да прећути Добричине лажи.

– Kаже Добрица Веселиновић да продаја земљишта „укључује и заштићене објекте као што је термоелектрана Снага и светлост, који је културно-историјски споменик“. Ноторна неистина. Термоелектрана Снага и светлост не припада насељу Марини Дорћол, налази се на суседној парцели и једино кран електране пролази преко парцеле насеља – написао је Бркић.

Месец дана раније, Добрица је, након оних децембарских избора на којем је жестоко поражен, као и његова листа Насиљем против Србије, причао о фантомским бирачима.

Причао је Добрица пре избора на сав глас како власт наводно на неким адресама у Београду пријављује „фантомске бираче“ како би „покупили“ што више гласова и тако победили у Београду.

Наравно, неколико дана након тога, када су његове лажи огољене, Добрица је подвио реп и признао да, замисите нема „фантомских бирача“.

– Према последњим подацима број бирача у Београду, односу на прошле изборе је за око 13.000 већи и тај раст се може оценити као природан тренд! Неће бити фантомских гласача јер не може та количина фантомских гласача да уђе у Београд непримећена – признао је Веселиновић да је лагао.

Сума сумарум, данашњи Добричин протест представља наставак лагања грађања Србије, које је као и измишљена прича о фантомским бирачима, као и гомила других лажи, једини метод политичке борбе која ова тајкунска клика познаје.

Извор: 24sedam.rs

Претходни чланакУ среду у Црвенки обележавањe Дана виноградара ,,Свети Трифун“
Следећаи чланакПобеда „Црвенке“  у Београду, кошаркаши „Хајдука“ славили у Житишту

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here