Одржано вече пријатеља и донатора фудбалског клуба „Кула“

Фото: Qmedia

КУЛА, 12.02.2024. – У просторијама Непкера у Кули одржано је Вече донатора и пријатеља фудбалског клуба „Кула“. Присутне су на самом почетку вечери поздравили председник фудбалског клуба „Кула“, Ђорђе Букејловић, председник општине Кула, Дамјан Миљанић, секретар фудбалског клуба „Војводина“, Александар Влашкалић и почасни председник Општинског фудбалског савеза Кула, Жарко Поповић. Након обраћања, уследио је неформални део вечери са музичким програмом и томболом. Председник фудбалског клуба „Кула“, Ђорђе Букејловић, захвалио се свима који су својим присуством увеличали један овакав догађај. Такође, истакао је да фудбалски клуб „Кула“ има велику подршку локалне самоуправе и многих приватних предузећа, без којих би функционисање клуба било под знаком питања:

„Морам да признам да финансијска ситуација у клубу није сјајна, али имамо велику подршку локалне самоуправе и без те подршке питање је како би уопште опстали. До реализације једне овакве вечери дошло је када смо ја и Миодраг Поповић, који такође пружа велику помоћ клубу, седели једно јутро уз кафу и пало нам је на памет да организујемо једно вече пријатеља са музиком и томболом. Имамо добру сарадњу и са локалним привредницима, а овом приликом се захваљујем и председнику општине Кула, Дамјану Миљанићу, који има разумевања и свест о важности очувања аматерског фудбала и спорта уопште. Та подршка нам даје ветар у леђа и наставићемо и даље да будемо у клубу и уз клуб, те ће игралиште на Гедеру и надаље бити место окупљања свих генерација којима су „Кула“ и фудбал у срцу“.

Фото: Qmedia

Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, рекао је да локална самоуправа кроз конкурсе подржава рад и функционисање свих фудбалских клубова. Такође, нагласио је и то да општина у потпуности покрива трошкове одржавања спортских терена, те да је и то вид конкретне подршке спортским колективима на територији општине Кула:

„Општина Кула пружа подршку свим фудбалским клубовима, пре свега путем конкурса за спорт и спортске манифестације. Такође, присутни смо и кроз одржавање и уређење спортских терена и ту у потпуности покривамо све трошкове. Оно што је битно јесте то да из године у годину не само да се издвајају све већа средства која су и данас на историјском максимуму, већ и клубови у својим такмичењима постају све бољи, али је још битније то да они својим функционисањем окупљају велики број предузетника и људи који воле фудбал или било који други спорт, тако да постају клубови и удружења чији су циљеви дружење и подршка и тиме чине једну сјајну ствар за локалну самоуправу у целини“.

Фото: Qmedia

Поред многобројних гостију из света спорта и привреде, једно познато лице љубитељима фудбала у Кули се одазвало позиву организатора када је ово вече у питању. Наиме, секретар фудбалског клуба „Војводина“ из Новог Сада, Александар Влашкалић, бранио је боје „Куле“ као играч у млађим категоријама, а данас, када је изградио своје име и репутацију у српском фудбалу, истиче да не заборавља фудбал у општини из које је потекао и да је лично веома ангажован на пружању сваке врсте помоћи, како фудбалском клубу „Кула“, тако и осталим клубовима:

„Ја сам као седамнаестогодишњак из фудбалског клуба „Хајдук“ играо на двојној регистрацији играо за тадашњи „ППК“. У том клубу, увек је било сјајних људи, као што је то и данас случај, а мени су лично у лепом сећању остали Жарко Булатовић, Боро Дакић и многи други који су својим радом оставили неизбрисив траг у кулском фудбалу. Морам да признам да је то један леп период играња који се не заборавља. Данас пратим дешавања у клубу, кад год ми обавезе дозвољавају гледам утакмице, а био сам и на утакмици последњег кола у прошлој сезони када је изборен пласман у подручни ранг. Морам рећи и то да, с обзиром на то да се крећем међу људима у српском фудбалу, многи хвале функционисање фудбалског клуба „Кула“ и како дочекују гостујуће екипе и службена лица. Види се у том клубу велики напредак и да ту постоји домаћин и овом приликом честитам људима који промовишу аматерски фудбал и који своје време проводе уз те фудбалере, а посебну похвалу и дужно поштовање треба указати фудбалерима који своје слободно време проводе на стадиону и који се својим залагањем боре за сваки бод“.

Фото: Qmedia

Историјат фудбалског клуба „Кула“ почиње 1978. године, када је на економији Козара основан клуб под називом „ППК Кула“. Највећи успех клуба је шампионска титула у Подручној лиги Сомбор у сезони 1985/86. Мноштво људи је својим радом, трудом и залагањем оставило трага у овом клубу, а само неки од њих су Ненад Матаруга, Жарко Булатовић, Боро Дакић, Драгић Вујичић, Сретен Ћукаловић и многи други. Данас, рада и труда не мањка, те нема сумње да ће се „бубамара“ котрљати и даље на игралишту Гедер, а да ће сваки противник имати тежак задатак да однесе бодове кући, јер ће испред себе имати на терену једанаест спартанаца којима је мисија једна и јасна: сва три бода, увек и свуда.

Фото: Qmedia

Извор: Qmedia

Претходни чланакПобеда „Црвенке“  у Београду, кошаркаши „Хајдука“ славили у Житишту
Следећаи чланакОпозициони аналитичар сахранио ђиласовце – Опозиција би на поновљеним изборима у Београду имала још мање гласова! (ВИДЕО)

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here