Ученици Гимназије ,,Петро Кузмјак“ отпутовали у Италију у оквиру Ерасмус плус програма

Фото: Школа ,,Петро Кузмјак''

РУСКИ КРСТУР, 12.02.2024. – Ученици прве и друге године Гимназије ,,Петро Кузмјак“ из Руског Крстура јутрос су отпутовали у Италију у оквиру програма мобилности ученика Ерасмус плус.

Четрнаест ученика ће заједно са својим професорицама Соњом Чапко и Љиљаном Рудакијевић боравити десет дана у граду Фросиноне надомак Рима и похађати наставу са својим италијанским вршњацима, а акценат ће ове године бити стављен на унапређивање дигиталних вештина, комуникацију, али и екологију.

Према речима директорице школе, Наталије Будински, ово је сјајна прилика за ученике из мале, руралне средине, да у оквиру европских пројеката посете европске метрополе, као и да науче нове вештине које су битне за крај средњошколског образовања. Школа се увек труди, у складу са Развојним планом, да подигне квалитет наставе на највиши ниво. У фокусу су ученици како гимназије, тако и туристичког смера и у последњих неколико година имамо изванредне резултате и наши ученици обављају стручну праксу у иностранству.

Како каже координаторка пројекта, Љиљана Рудакијевић, школа се остварила на пољу међународних пројеката и већ броји десетак активних пројеката, а највише је оних за мобилност ученика. Оно чиме могу да се похвале су свакако две Ерасмус плус акредитације – једна за гимназију, а друга за туристички смер. У току је и планирање мобилности наставника. Она је напоменула да се ови пројекти у потпуности финансирају из средстава Европске уније.

Фото: Школа ,,Петро Кузмјак“

Извор: Школа ,,Петро Кузмјак“

Претходни чланакКадети кошаркашког клуба „Jaffa-All Stars“ међу првих шест екипа у Војводини
Следећаи чланакСада је све много јасније: Ђиласов и Мариникин пајтос разрешио дилему зашто резолуција ЕП: „Вучић једини у Европи није увео санкције Русији“

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here