Рехабилитација у бањама о трошку Фонда ПИО

Фото: ПИО Фонд

СРБИЈА, 15.02.2024. – Прелиминарна ранг-листа корисника који испуњавају услове за упућивање на бесплатну рехабилитацију у здравствено-стационарним установама и бањско-климатским лечилиштима по овогодишњем огласу Републичког фонда ПИО, биће објављена 1. марта 2024. године.

Приговори на ранг-листу могу се поднети надлежној комисији у року од пет радних дана од дана објављивања ранг-листе на огласној табли, а комисија је дужна да у року од пет дана размотри поднете приговоре, обавести подносиоце приговора и утврди коначну ранг-листу корисника пензија који су остварили право на рехабилитацију. Коначна ранг-листа ће бити објављена 14. марта 2024. године, након чега ће уследити и први позиви корисницима за упућивање на опоравак.

Право на опоравак у некој од бања Србије о трошку Фонда ПИО у 2024. години, у трајању од 10 дана, имају корисници старосних, превремених старосних, инвалидских и породичних пензија, који имају пребивалиште на територији Републике Србије, чија пензија износи до 39.850 динара, који немају друга лична примања и који нису користили рехабилитацију почев од огласа за 2020. годину.

За кориснике који поред домаће, примају пензију и из иностранства, услов је да збир тих пензија износи до 39.850 динара. Пријаве на оглас могле су се поднети од 9. до 25. јануара 2024. године.

Подсећамо да су ове године на име друштвеног стандарда корисника пензија издвојена средства у износу од 1,24 милијарде динара, што је за чак 77 одсто више него претходне године. Од укупних средстава, 85 одсто се издваја за финансирање трошкова рехабилитације корисника пензија, што ове године износи 1,05 милијарди динара. Захваљујући томе, у 2024. години ће већи број корисника него до сада моћи да буде упућен на бесплатну рехабилитацију – више од 21.000 пензионера.

Извор: Фонд ПИО

Претходни чланакПоднета кривична пријава против Куљанина који  је правио мамце за тровање глодара  
Следећаи чланакKад те усташе мрзе значи да радиш праву ствар!

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here