Oд јутрос поново могуће платити рачуне за струју на шалтерима ЕПС-а у целој Србији

Фото: Илустрација

СРБИЈА, 19.02.2024. – Од данас је поново могућа наплата рачуна за струју на шалтерима Електропривреде Србије. Шалтери нису радили више од два месеца због хакерског напада. Вршилац дужности генералног директора ЕПС-а Душан Живковић рекао је да поново раде сви шалтери ЕПС-а, као и да је око 340.000 корисника направило налог на порталу ,,Увид у рачун“ путем којег такође могу да плате своје рачуне за струју.

Сајбер напад је протеклих месеци је угрозио и систем и рад, не само ЕПС-а, већ и Електродистрибуције Србије, пошто су повезани у неким сегментима. Трпели су и грађани, пошто је била отежана и наплата и достава рачуна.

Вршилац дужности генералног директора ЕПС-а Душан Живковић рекао је за РТС да су сви шалтери почели да раде, како у Београду, тако и у остатку Србије и додао је да верују да ће потрошачи наставити са уобичајеном праксом плаћања рачуна на шалтерима.

Истакао је да мање од 20 одсто потрошача плаћа рачуне на шалтерима и да верује да ће се понудом нових услуга тај број и даље смањивати.

Извор: Блиц

Претходни чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза
Следећаи чланакОдржана акција чишћења Старог гробља у Кули

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here