Тајкунски медији би да врате жути медијски мрак у Србију: Траже да се казни ТВ Прва због интервјуа?!

Фото: Al Jazeera Balkans

Тајкунски медији данас су, по ко зна који пут, доказали да желе медијски мрак у Србији. Притисак на новинаре и медије, застрашивање и претња казнама, у циљу спречавања председника Вучића по сваку цену да се обрати нацији и каже истину!

Тајкунски портал Н1 данас је прешао све границе слободног и независног новинарства.

Одмах након интервјуа који је на телевизији „Прва“ имао председник Србије Александар Вучић, огласили су се и пренели став „Бироа за друштвена истраживања“ (БИРОДИ).

Бироди је, како је пренео тајкунски портал, затражио данас од Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) да покрене поступак против телевизије „Прва“ и то због интервјуа са председником Србије.

А зашто? Зато што водитељка интервјуа није поставила питања која су везана за њихове наводне анализе изборног процеса.

То их је толико погодило да су морали хитно да захтевају да се телевизија „Прва“ казни?!

Потпуно је јасно да је ово још један од начина на који тајкунски опозициони медији притискају новинаре и медије и не дозвољавају им да слободно и независно раде свој посао.

Дакле, према њиховом мишљењу новинар или водитељ немају права на своје мишљење, немају права да они воде интервју, већ, по њима, то треба да им диригују ови опозициони медији или неке тзв. организације.

Волели би Шолакови медији и опозиција да се сви у овој земљи понашају пристрасно како то раде тајкунске Н1 и Нова С.

ШТА ЈЕ УСТВАРИ ПРОБЛЕМ

Проблем су изгубљени избори.

Проблем је што се на легитиман начин – изборном вољом грађана не може на место председника Србије.

Можда би се могло, уколико би се самом председнику ЗАБРАНИЛО да говори, да обавештава нацију о стварном стању у држави, о напретку, просперитету, плановима за будућност.

Смета им Вучић зато што је направио јаку, стабилну и успешну државу.

Смета им Вучић јер говори истину.

То је проблем.

Уколико би се Вучићу забранило да демантује лажи које свакодневно пласирају управо ове тајкунске телевизије, надају се да би народ Србије можда поверовао у све оно што они пласирају као истину.

Само, речи су речи, а дела су оно што исти тај народ види, на чему је захвалан.

Дела владавине жутих смо имали прилику да видимо, зато је узалудан сваки покушај обмањивања јавности, као и свака претња и било какав притисак на медије и новинаре појединачно.

Јасно је свакоме да су медијске слободе један од основних услова за демократско друштво. Јасно је свакоме, али вероватно није јасно појединим НВО организацијама повезаним са опозицијом које би да нас врате у период од 2000. до 2012. године када је Србијом владао жути медијски мрак. Дакле, хоће да се врате у контролу најбаналнијих ствари, а да не причамо о оним крупнијим за које сваки дан имамо примере баш на овим тајкунским медијима.

У период када медији нису смели да објаве ни фотографију појединих политичких челника уколико они нису испали лепо на њој. Kада би се чак и то десило, тај политички челник би одмах реаговао да се фотографија исправи. Да не причамо о цензури која је тада била једини синоним за „слободно“ новинарство.

Било би, додуше, јако интересантно видети како би овакав / сличан захтев прошао на тајкуниским медијима? Или, још боље, направити анализу интервјуа политичара који гостују на тим телевизијама. Постоји ли тамо „друго мишљење“ и да ли би аутор, водитељ, новинар који води интервју са било којим опозиционим лидером уврстио међу своја питања и питања неких организација које нису на њиховом платном списку.

Уосталом, ко сме и може да захтева, наређује или се меша било ком новинару у то како ће да води интервју?

Посебна дрскост је захтевање да се било који новинар KАЗНИ јер није узео током интервјуа „сугестију“ НВО организације.

Апсурдно да није ни вредно полемике.

Или ипак јесте?

Извор: 24sedam.rs

Претходни чланакЕлена Батковић шампионка Купа Србије у рвању, Димитријевић трећи
Следећаи чланакПОДРШКА ЛУКАШЕНКУ – ПЛАКАТИ У БЕОГРАДУ! (ФОТО)

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here