Акције опозиције угрожавају будућност Србије

Фото: Војводина уживо

СРБИЈА – Акције дела опозиције угрожавају будућност Србије. Својим наступом у Европском парламенту (ЕП), и давањем подршке усвајању текста Резолуције, део опозиционих партија јасно навија да се грађани Србије и држава казне и доведу на лош глас.
Kонкретно, то је признао и професор на Правном факултету у Новом Саду, др Бојан Пајтић гостујући на Н1 – (текст

Резолуције у Европском парламенту)… “доводи нас до ситуације да ће се и инвеститори либити да улажу у земљу која је на тако лошем гласу. Kоначно, ова позорност коју смо … “.

А шта се крије иза свега?

Србија је од 2012. године, сваке године полако дизала ниво директних страних инвестиција. Током прошле године прилив директних страних инвестиција прешао је 4.5 милијарди евра, а у јануару ове године ДСИ износиле су 118 милиона евра изјавио је председник Србије Александар Вучић почетком фебрара месеца.

Запосленост у Србији од 2001. до 2012. године са 2.26 милиона спала на 1.8 милиона грађана, то јест, 2012. године, свега 1.8 милиона грађана Србије било је запослено. Данас је у Србији запослено 2.36 милиона грађана, што значи да је за десет година креирано више од 500.000 радних места, односно да је толико људи добило посао.

Део опозиције, око коалиције Србија против насиља, коју подржава професор правног факултета Пајтић, зна да ако се смање директне стране инвестиције, инвестиције из ЕУ и подршка преко пројеката ЕУ доводи и до незапослености, па самим тим и незадовољства грађана. С обзиром на то да не могу својим идејама, програмима и насилним акцијама да мотивишу грађане да промени власт, верују да ће стварањем негативне атмосфере и наратива око Србије успети да дестабилизују државу и доведу до насиља и немира.

Срећом, о ситуацији у држави одлучују грађани Србије, који су јасно у децембру рекли да не желе да Србија стане.

Извор: Војводина уживо

Претходни чланакЋута ударио на Маринику и Мирослава Алексића: Вама треба забранити да се бавите политиком и треба да одговарате кривично
Следећаи чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here