Каратисти „Хајдука“ запажени у Аранђеловцу, Александра Ђикић позвана у репрезентацију

Фото: Карате клуб „Хајдук“

АРАНЂЕЛОВАЦ, СТАРА ПАЗОВА, 21.02.2024. – Старт пролећног дела сезоне за Карате клуб „Хајдук“ протекао је у великом броју успеха и медаља. На престижном међународном турниру „Аранђеловац Опен 2024“ у организацији Карате клуба „Књаз“ наступило је више од 1000 такмичара из девет земаља, а боје Карате клуба „Хајдук“ бранило је 16 појединаца и две екипе. Биланс медаља гласи: шест златних и исто толико сребрних медаља, те је „Хајдук“ међу најуспешније пласираним клубовима на турниру. Освајачи најсјајнијег одличја су: Растко Мијановић, Михајло Крнајац, Милана Корица, Милана Милетић, екипа млађих сениора у саставу: Михајло Крнајац, Марко Пуцар и Глоријан Штрангар и екипа јуниора у саставу: Растко Мијановић, Милош Крнајац и Божидар Мрдак. Када је реч о сребрној медаљи, њу су освојили: Милош Крнајац, Александра Ђикић, Глоријан Штрангар, Ратко Секеруш, Војин Милетић и Вељко Савић.

Фото: Карате клуб „Хајдук“

Када је реч о Првенству Зоне Бачка за млађе категорије које је одржано у Старој Пазови,  „Хајдук“ је најуспешнији клуб на првенству, а за њих је наступало чак 22 појединца и четири екипе и сви они су остварили пласман на Првенство Војводине. Из Карате клуба „Хајдук“ напомињу да су изузетно задовољни, како наступом старијих узраста у Аранђеловцу тако и младих нада у Старој Пазови, те да су такмичари на оба такмичења демонстрирали висок ниво форме и озбиљан потенцијал, што је посебно важно када се има у виду да су ово била прва такмичења у години. Такође, нагласили су да је први пут наступало седам такмичара, што представља контиуитет производње неких нових шампиона.

Велико признање је стигло у овај спортски колектив, пошто је каратисткиња „Хајдука“, Александра Ђикић, добила позив да наступа за сениорску репрезентацију Србије на Првенству Балкана које ће бити одржано у Подгорици. Како су рекли из руководства клуба, они очекују добар резултат, с обзиром на то да поменута такмичарка има континуитет добрих резултата и форме у последњих неколико година, иако је тек почела да наступа у сениорској конкуренцији.

Фото: Карате клуб „Хајдук“

Извор: Qmedia

Претходни чланакРасписан Јавни оглас за пријаву кандидата за слушаоце Војно – стручног оспособљавања за резервне официре Војке Србије рода авијације
Следећаи чланакДан отворених врата Развојног фонда Војводине сутра у Сивцу

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here