Фудбалски клуб „Липар“ са новим тренером у пролећном делу сезоне

Фото: Qmedia

ЛИПАР, 22.02.2024. – Фудбалски клуб „Липар“ претпрео је кадровске промене, с обзиром на то да је место тренера напустио Марко Ђоровић, који је отишао у Хрватску, тачније у „Борац“ из Боботе. На његово место дошао је Живко Јовановић, тренер са великим искуством и завидном фудбалском биографијом. Говорећи о играчком кадру и току припрема, као и о изазовима са којима се овај тим среће, Јовановић је истакао да је главни циљ опстанак у подручном рангу, а, упоредо са тим, веома важан задатак је и подмлађивање првог тима:

„Пре свега, част је заменити таквог тренера као што је Марко Ђоровић. Ја сам иначе у једном времену био тренер „Липара“, када смо улазили у виши ранг такмичења, а сада, у договору са управом клуба, нашли смо се на једној таласној дужини и тако је дошло до сарадње. Најважнији део посла јесте подмлађивање екипе и да радим са том екипом на дужи период, што је управа оберучке прихватила и на томе сам им захвалан. Имамо један велики проблем, а то је слаб одзив момака. И сами видите какви су нам услови, тренирамо под рефлекторима и надао сам се, имајући то у виду, већем одзиву. Мислио сам да ћу моћи да рачунам на 16-17 играча јер, верујте ми, у овом рангу такмичења екипа која је спремна лакше остварује зацртане циљеве, а наш циљ је да ове године останемо у овом рангу такмичења и да упоредо подмлађујемо екипу. Довели смо пет-шест играча у овом прелазном року, а на лето ћемо довести бар још исто толико играча како би оформили костур тима за будућност“.

Капитен „Липара“, Милан Шеган, рекао је да, иако стање на табели делује као да су у сигурној зони, разлога за опуштање нема и да ће други део сезоне донети велику борбу за сваки бод како би се сезона мирно привела крају:

„Можемо рећи да смо првим делом сезоне поприлично задовољни, имамо сасвим солидну залиху бодова, а овај други део сезоне крећемо са скроз новом екипом, довели смо неке нове младе момке, ради се добро већ месец дана, присутно је у просеку 10-15 играча на тренингу и то јесу разлози за оптимизам. Нови играчи су се добро снашли, види се да им фали искуства, али има нас пар искусних играча, тако да верујем да ће то бити добро. Никаквог опуштања у пролећном делу сезоне неће бити, све екипе су се поприлично добро појачале, тако да морамо бити опрезни и наставити у истом ритму као у првом делу сезоне“.

Извор: Q media

Претходни чланакУченици Гимназије ,,Петро Кузмјак“ из Италије се вратили потковани новим вештинама и знањима
Следећаи чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here