Расписан конкурс за суфинансирање пројеката примене соларне енергије

Фото: pixabay

СРБИЈА, 22.02.2024. – Покрајински секретаријат за енергију расписао је Јавни конкурс за доделу бесповратних подстицајних средстава за суфинансирање реализације пројеката примене соларне енергије у пољопривредним газдинствима.

Рок за подношење пријаве је 29. фебруар, а право учешћа на конкурсу имају физичка лица са територије Војводине која су уписана у Регистар пољопривредних газдинстава и налазе се у активном статусу.

Укупан износ за расподелу средстава је 12 милиона динара, а Секретаријат додељује средства за суфинансирање пројекта до 80 одсто вредности инвестиције.

Максималан износ који се додељује по кориснику је 800.000 динара, а сваки субјекат може да поднесе пријаву за реализацију само једног пројекта.

Како се наводи у конкурсу, бесповратна подстицајна средства могу се користи за набавку и монтажу нових соларних пумпних система за наводњавање и остале пратеће електро и машинске опреме.

Додаје се да у цену постројења не улази изградња бунара, резервоара и дела заливних система иза резервоара.

Извор: РТВ

Претходни чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза
Следећаи чланакУченице Економско – трговинске школе посетиле Институт за српски језик САНУ поводом Међународног дана матерњег језика

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here