Ученици Гимназије ,,Петро Кузмјак“ из Италије се вратили потковани новим вештинама и знањима

Фото: Гимназија ,,Петро Кузмјак''

РУСКИ КРСТУР, 22.02.2024. – Након успешно спроведене Ерасмус плус мобилности, ученици првог и другог разреда Гимназије ,,Петро Кузмјак“ из Руског Крстура враћају се у Србију. Они су у претходних неколико дана, заједно са својим професорицама Соњом Чапко и Љиљаном Рудакијевић, боравили у граду Фросиноне надомак Рима и похађали наставу са својим италијанским вршњацима, а акценат је ове године био стављен на унапређивање дигиталних вештина, комуникацију, али и екологију. Потковани новим вештинама и знањима, оно што су научили у Италији пренеће вршњацима најпре у својој школи, а касније и у школама у околини и то путем радионица и презентација.

Ученици су имали прилику да присуствују традиционалном карневалу града Фросиноне, посвећеном плодности и просперитету, да посете Градски музеј и Градску већницу где је делегацију школе поздравио градски секретар за спорт који им је пожелео добродошлицу и пријатан боравак у граду. Наредни дани протекли су радно, а сучани викенд Кузмјаковци су искористили да посете Рим и том приликом обишли су Колосеум, фонтану Ди Треви, као и Ватикан.

Према речима директорице школе, Наталије Будински, ово је сјајна прилика за ученике из мале, руралне средине, да у оквиру европских пројеката посете европске метрополе, као и да науче нове вештине које су битне за крај средњошколског образовања. Школа се увек труди, у складу са Развојним планом, да подигне квалитет наставе на највиши ниво. У фокусу су ученици како гимназије, тако и туристичког смера и у последњих неколико година имају изванредне резултате, а ученици ове школе обављају стручну праксу у иностранству.

Фото: Гимназија ,,Петро Кузмјак“

Извор: Гимназија ,,Петро Кузмјак“

Претходни чланакУ недељу у Сивцу предавање архимандрита др Клеопе Стефановића
Следећаи чланакФудбалски клуб „Липар“ са новим тренером у пролећном делу сезоне

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here