152 нова предузетника у Западнобачком округу

Фото: НСЗ

СРБИЈА, 28.02.2024. – На подручју Западнобачког округа у 2023. години су регистроване 152 нове предузетничке делатности уз коришћење субвенција за самозапошљавање .

Делатности које су регистроване су разноврсне, од услужних делатности као што су ресторан брзе хране, салон козметичких и фризерских услуга, фотографске услуге, хемијска чистиона, дубинско прање и чишћење намештаја, агенција за информатичке услуге, студио за масажу, аутоперионица, молерско фасадерски радови, дизајнерске услуге. Регистроване су и делатности машинске обраде метала, производња производа од дрвета, производња обуће, производња и поправка одевних предмета, производња хлеба и пецива, производња намештаја и многи други.

Незапослена лица у потрази за запослењем често у предузетништву виде прилику да раде за себе и да кроз предузетништво искажу свој потенцијал и способности. Реализацијом предузетничких идеја пружа се могућност остваривања прихода у делатностима које обогаћују живот грађана и излазе у сусрет њиховим потребама, као и финансијска и управљачка независност у пословању.

Извор: НСЗ

Претходни чланакДанас се обележава Дан борбе против вршњачког насиља
Следећаи чланак„Кула“ спремно дочекује општински дерби, императив победа

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here