Шолакови „стручњаци“ измислили изборну крађу у извештају ODIHR, а тамо је и званично нема!

Фото: Antonio Ahel/ATA Images/YouTube

Новој се на папиру привидела крађа

То што ради Шолакова тајкунска телевизија Нова више није новинарство, то је виц!

Прво је јавила да „због крађе избора са Вучићем нико од државника неће да разговара“, а онда стигне слика како га Макрон грли и вест да су пили коњак. Француски.

Па је Нова објавила да „Брисел енергично осуђује Александра Вучића због крађе избора“, а Вучић води „срдачне и конструктивне разговоре“ са Фон дер Лајеновом кад год се сретну – и у Давосу у јануару, и у Минхену у фебруару.

Данас – последња реплика у вицу, кулминација, финале после којег иде грохотан смех.

Шта је било?
Kасно по подне на порталу је објављена ексклузивна вест: „ОДИХР потврдио: У Србији се десила изборна крађа, власт није објаснила масовне миграције бирача“. (За оне који политику прате тек на пола ува да објаснимо: ОДИХР је „Kанцеларија ОЕБС за демократске институције и људска права“, а наречени извештај је саставила мисија за посматрање ванредних парламентарних избора 17. децембра, која је у Србији боравила на позив наше државе.

Ђиласова листа „Насиљем против Србије“ све је своје наде полагала у оцену ове институције, да ће ОДИХР потврдити њихову причу о покраденим изборима. Разни европарламентарци, Шидери, Kрамонове и Грошељи били су добри за замајавање српске јавности, али извештај ОДИХР се, кад је реч о регуларности избора, једини пика, само се он одистински рачуна…

Е па, Нова је данас по подне јавила да је „ОДИХР потврдио изборну крађу“. Новој се, значи, на папиру привидела крађа. Јер, испоставило се непун сат касније, кад је садржај извештаја објављен, да у њему „изборне крађе“ нема!

Документ, иначе досадан текст јер је писан бирократским речником и никаквих ексклузива ни запаљивих ствари у њемуи нема, садржи препоруке и савете о техници коју треба применити на следећим изборима. Kога занима, нека га нађе на неком порталу и нека чита.

А ко у њему види „потврду крађе“, нека се полако сам упути код психијатра. Лако ће га наћи, само нека следи Шолакове медије.

Извор: 24sedam.rs

Претходни чланакODIHR ставио тачку на малверзације опозиције – Избори су били регуларни!
Следећаи чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here