Комедија ,,Кус петлић“ сутра премијерно у Културном центру у Кули

Фото: КЦ Кула

КУЛА, 29.02.2024. – Премијера представе ,,Кус петлић“, драмског ансамбла Културног центра из Куле, по тексту Александра Поповића и у режији Драгана Остојића, одржаће се у петак, 1. марта, од 20 часова.

Главне улоге у овом комаду играће глумци Биљана Митрић, Тамара Шалиначки, Слободанка Кнежевић, Страхиња Шћекић, Слободан Ногавица, Лука Фолк и Мирослав Малацко, а по речима редитеља представе, Драгана Остојића, реч је о комедији, помало тужној и тешкој, која говори о 1944. години, о ослобађању Београда и о неколико година након тога, када су се дешавале драматичне промене, а која сасвим сигурно никога неће оставити равнодушним:

,,Публика ће имати прилику да види комедију, помало суморну, тужну и тешку, али ипак комедију, јер је Александар Поповић увек успевао да нађе оно што је дух времена, а управо се говори о неком изузетном историјском времену, то је 1944. година, ослобађање Београда, и неколико година након тога. То су драматичне промене. Оне су вукле за собом оно што се дешавало за време и после рата, а то је прича о малим, обичним људима и како историја гази преко њих, а како се они сналазе у тим околностима – њихови животи, љубави, среће и несреће. То је један свет који је, надам се, занимљив. Представа има више слојева, па ако сте весели нешто ће вас обрадовати, ако сте тужни нешто ће вам потврдити да је и туга саставни део живота“.

Извор: Qmedia

Претходни чланакПрогноза и биометеоролошка прогноза
Следећаи чланакОдржана седница Општинског већа општине Кула

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here