У Руском Крстуру одржана презентација кредитних линија Развојног фонда Војводине

Фото: Qmedia

РУСКИ КРСТУР, 29.02.2024. – Дан отворених врата Развојног фонда Војводине одржан је у просторијама Месне заједнице у Руском Крстуру. Након презентација у Кули и Сивцу, представници Развојног фонда, у сарадњи са Канцеларијом за локални економски развој Општине Кула и Локалном акционом групом ,,Срце Бачке“, заинтересованим грађанима у Руском Крстуру представили су најповољније кредитне линије за пољопривреду и предузетништво, у циљу информисања пољопривредника и предузетника о кредитној подршци за развој пословања.

По речима представника РФВ, Дејана Славујевића, који је задужен за кредитни сектор, циљ им је да обиђу свако место у општини, како би грађанима, којима су кредити и намењени, представили своје понуде и омогућили им да на лицу места добију све потребне информације:

,,Данас смо у Руском Крстуру на презентацији кредитних линија Развојног фонда Војводине. Наиме, ми у сарадњи са Канцеларијом са локални економски развој Општине Кула и Локалном акционом групом ,,Срце Бачке“ имамо јако добру сарадњу, не обилазимо само централни део општине, већ и свако место. Они приказују своје пројекте, а ми наше кредитне линије. Развојни фонд је државна кредитна институција, оснивач је Влада Војводине, заједно са Владом Републике Србије и седиште нам је у Новом Саду. Кредити код нас отворени су током целе године, имамо два типа кредита – за правна лица и предузетнике и за регистрована пољопривредна газдинства. Имамо јако добру сарадњу са Владом Војводине и са Секретаријатом за привреду и туризам и нудимо дугорочан кредит за развој туризма. Ко буде желео да узме тај кредит, камату му плаћа Покрајински секретаријат. Сви заинтересовани могу да дођу у седиште фирме у Улицу Цара Лазара 7а у Новом Саду. Ми смо тамо током целе недеље и слободно можете доћи да се ближе информишете. Покрићемо комплетну кулску општину, у сарадњи са господином Бојаном Ковачем, јер смо видели да када људе позовемо у Кулу они не дођу у очекиваном броју, а ово су кредити намењени људима који су пољопривредници, па је пожељније да дођемо у њихова места“.

Извор: Qmedia

Претходни чланакОдржана седница Општинског већа општине Кула
Следећаи чланакКула домаћин Првенства Војводине у пикаду за спортисте са инвалидитетом

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here