Ана Брнабић жестоко одбрусила србомрсцу Роту: Немачка од 2017. није спровела ниједну препоруку ОДИХР, а другима дели лекције!

Фото: Tanjug/Rade Prelić

Немачка има у извештају ОДИХР два пута више препорука него пре

Премијерка Србије Ана Брнабић огласила се на друштвеној мрежи „X“ и одговорила познатом србомрсцу Михаелу Роту, у ког се куне опозиција окупљена око листе „Насиљем против Србије“ коју предводи тајкун Драган Ђилас.

Премијерка је подсетила грађане Србије да Немачка није успела да примени ниједну препоруку ОДИХР, а са друге стране даје себи за право да одређује другима како треба да изгледа изборни процес.

– Драги господине Рот, уместо да делите сваку своју мисао о пословима других земаља, и уместо да дозволите себи слободу да делите покровитељске савете са другима, зашто не бисте заједно са другим немачким институцијама применили препоруке које ОДИХР има за тебе? Чини се да нисте имплементирали ниједну од 2017. С друге стране, Србија је, наиме, у протеклих 7 година у потпуности, углавном или делимично применила 54 препоруке. Kао резултат тога, у последњем извештају ОДИХР-а имамо мање препорука него у претходном – написала је Брнабић.

Она је додала да супротно Србији, Немачка има у извештају два пута више препорука него пре.

– Управо супротно, Немачка сада има чак два пута више препорука него у претходном извештају! Тренд је прилично забрињавајуц́и. Сада је апсолутно кључно да у потпуности примените све препоруке и позивам вас и немачка дипломатијо да реагујете што пре, пошто је прошло више од 10 година откако сте последњи пут применили било шта што је ОДИХР имао да каже. Ради лакшег сналажења, копирала сам препоруке из вашег извештаја ОДИХР-а у наставку, као и ОДИХР-ов подсетник да нисте успели да примените ниједну препоруку. Нема потребе да ми захваљујете. То бисте урадили и за Србију, сигурна сам – написала је премијерка.

Извор: 24sedam.rs

Претходни чланакНАСИЉЕМ ПРОТИВ ВЕРЕ: Kурти и опозиција у Србији поново уједињени
Следећаи чланакОпозиција сада прети и блокадом биралишта! „Постоје многи начини грађанске непослушности који могу да спрече одржавање избора“

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here