Превентивни прегледи и ове године у Дому здравља Кула

Фото: Qmedia

КУЛА, 04.03.2024. – Током прошле године у Дому здравља Кула уведена је пракса превентивних прегледа за становништво. Прегледима се одазвао велики број грађана, превениран је велики број потенцијално кобних обољења и поменута пракса се показала успешном. И ове године становништво ће имати прилику да обави превентивне прегледе, а у недељу, 3. марта, у кулском Дому здравља могуће је било обавити ултразвучни преглед штитне жлезде. Директорка Дома здравља Кула, докторка Весна Томић, рекла је да је ово почетак акције превентивних прегледа за ову годину те да ускоро следе и скрининзи дебелог црева и дојке, као и скрининг коже и многи други прегледи са циљем очувања здравља становништва у општини Кула:

„Као и прошле године, и ове године смо се активирали по питању превентивних прегледа и по питању побољшања квалитета здраствених услуга нашем становништву. Први у низу превентивних прегледа јесте ултразвук штитне жлезде, као и провера хормона у крви. Ово је почетак акције превентивних прегледа, а прошле године смо имали велики одзив становништва и веома велики број људи, где смо обезбедили услове за превентивне прегледе, тако да се и ове године надамо добрим резултатима.“

Прилику да се увери у сам ток акције имао је и председник Општине Кула, Дамјан Миљанић, који је истакао да су превентивни прегледи једна од кључних компоненти када је реч о здравству, те да му је лично веома драго што Дом здравља Кула наставља са једним примером позитивне праксе. У прилог тој чињеници, наглашава Миљанић, говори податак да је прошле године неколико хиљада грађана искористило могућност да обави превентивне прегледе:

„Превентивни прегледи су кључна компонента када је реч о здравству и пракса која је била и прошле године, када је више хиљада наших грађана прошло кроз превентивне прегледе, наставља се и у овој години. Охрабрује податак да је само данас близу 200 грађана обавило преглед, тако да имам само речи хвале за рад Дома здравља Кула и њиховог особља, као и за ангажованост директорке Томић, која је допринела да Дом здравља функционише овако већ више од годину дана, а поред редовног рада који се обавља посвећена је неопходна и апсолутна пажња превенцији здравственог стања становништва“.

Извор: Qmedia

Претходни чланакУченичка компанија „Папел“ пример добре предузетничке и еколошке праксе
Следећаи чланакВече поезије и музике Културно – уметничког друштва ,,Дурмитор“ сутра у Кули

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here