Туристичка агенција ,,Тителпревоз“ организовала Далматинско вече

Фото: Qmedia

КУЛА, 04.03.2024. – Туристичка агенција ,,Тителпревоз“ из Куле протеклог викенда организовала је Далматинско вече, па су тако гости из Макарске уживали у музици и укусној храни у амбијенту салаша Стара Кудељара.

Далматинско вече организовано је у част сарадње коју Туристичка агенција  ,,Тителпревоз“ и њен оснивач, Јожеф Солда, већ 19 година негују са Макарском ривијером и њеним представницима, па су тако угостили директора Туристичке организације Тучепи, Ива Мравичића, као и власника смештаја Peca Tours, Предрага Аранђеловића Пецу, а на свечаној вечери били су присутни и представници хрватског конзулата из Суботице, заменик председника Општине Кула, Карољ Валка, као и председник Туристичке организације општине Кула, Владимир Станковић.

Фото: Qmedia

По речима оснивача Туристичке агенције ,,Тителпревоз“, Јожефа Солде, распродато је 80% капацитета за ову годину, па ће тим поводом поново морати да оду у Макарску ради проширења капацитета. Он истиче да се гости увек враћају са позитивним утисцима, а посете Макарској настављају и у наредним годинама:

,,Ово је 19. година наше сарадње са господином Предрагом Аранђеловићем Пецом из Макарске и сви гости који су отишли у Макарску вратили су се са позитивним утисцима и враћају се опет, због чега нам је јако драго. Прошле године смо се проширили на Тучепе и за те аранжмане влада велико интересовање гостију. Настављамо сарадњу са Пецом и за ову годину за сада је распродато 80% капацитета. Дакле, мораћемо поново да одемо у Макарску како бисмо повећали капацитет, јер нећемо имати шта да продајемо у току лета“.

Фото: Qmedia

Директор Туристичке организације Тучепи, Иво Мравичић, истиче да је имао потребу да дође у Кулу, пре свега да се захвали свима онима који долазе у Макарску. Макарска је, како каже, важна регија, са великим значајем и око 9 милиона ноћења годишње, а ова посета је прилика да се упознају са благодатима Војводине:

,,Имао сам велику потребу да овде дођем први пут, не да промовишемо Макарску ривијеру, него да се захвалим свима онима који долазе код нас, да се захвалим Солди који је препознао Макарску ривијеру и да се захвалим медијима који објективно прате стање у Макарској и квалитет боравка гостију. Да је та слика добра сведоче бројни туристи из Србије и Војводине који тамо долазе, захваљујући пре свега Тителпревозу. Сигурно да ова дружења пуно значе. У данашње време, када је клик заменио лик, нама је потребан контакт, разговор, пријатељство, да би тај туризам ишао у правом смеру. Макарска ривијера дуга 65 километара и годишње имамо око 9 милиона ноћења, што на нивоу Републике Хрватске представља скоро 10%, а на нивоу жупаније Средња Далмација око 50%. Врло смо важна регија, са великим значајем, и од давнина смо препознати. Ова посета је прилика да се упознамо са свим благодатима Војводине. Данас сам био у Новом Саду, то је једна култура и менталитет који су нам врло прихватљиви и то је оно што ми нудимо, што јесмо и што смо овде нашли. Ту су Палић и Суботица, има пуно прилика за зимски туризам онда када ми више немамо туриста“.

Фото: Qmedia

Извор: Qmedia

Претходни чланакВече поезије и музике Културно – уметничког друштва ,,Дурмитор“ сутра у Кули
Следећаи чланак„Русин“ успешнији у општинском дербију, „Црвенка Јафа“ и „Сивац 69“ остварили победе

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here