Ученичка компанија „Папел“ пример добре предузетничке и еколошке праксе

Фото: Qmedia

РУСКИ КРСТУР, 04.02.2024. – Ученице другог разреда Средње школе „Петро Кузмјак“ из Руског Крстура покренуле су пројекат ученичке компаније „Папел“ која се бави прикупљањем рециклажног материјала и прављењем еко блокчића од њих. Прилику да се упозна са овим ученичким подухватом имао је и председник Општине Кула, Дамјан Миљанић, који је у разговору са ученицама и наставницом Љиљаном Рудакијевић, приближио све бенефите и изазове које их очекују на њиховом предузетничком путу. Говорећи о својим утисцима, Миљанић је рекао да ученичка компанија „Папел“ носи са собом велики значај, те да је овај пројекат права прилика да ученице своје знања примене у стварању једног новог производа:

„Значај ове компаније је у томе да млади људи, поред тога што се образују, развијају и вештине да то знање и интересовања примене на један готов производ. У овој фази, када су још увек ђаци, ангажовање на оваквом пројекту је највећа вредност. Општина Кула већ неколико година, уместо промотивног материјала који се штампа, поклања приликом разних догађаја поклоне из Локалне акционе групе „Срце Бачке“, дакле производе малих произвођача са територије наше општине, а верујем да ћемо ускоро имати прилику да у те поклоне уврстимо и еко блокчиће који се производе овде, у школи у Руском Крстуру“.

Ученица другог разреда средње школе „Петро Кузмјак“, Лена Богдановић, која је уједно и директорка ученичке компаније „Папел“, рекла је да визија компаније јесте подизање еколошке свести са једне и мотивисање предузетничког духа са друге стране. Такође, истакла је да њене другарице и њу очекује такмичење ученичких компанија у Новом Саду, те да су сада све мисли окренуте ка остваривању победе на том такмичењу:

„Ми се бавимо прављењем еко блокчића, а њихова предност јесте та што су направљени од рециклираног материјала и самим тим се не загађује животна средина. Очекује нас такмичење у Новом Саду крајем марта, учествоваће компаније попут наше и свима ће бити исти циљ, а то је победа“.

Извор: Qmedia

Претходни чланакСтајићево: Пољопривредници у сарадњи са Градом Зрењанином уредили атарске путеве
Следећаи чланакПревентивни прегледи и ове године у Дому здравља Кула

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here