Dalmát est keretében népszerűsítették a makarskai riviérát Kúlán

Фото: Qmedia

KÚLA, 2024.03.05. – A dalmát tengerpart varázsát, kiváló turisztikai lehetőségét népszerűsítették Kúlán a helyi Titelprevoz Utazási Iroda szervezésében. A makarskai tengerpart vendéglátói első sorban a makarskai Peca Tours tulajdonosa, Predrag Aranđelović majd Horvátország szerbiai tisztségviselői, Ivo Maričić, Tučepi Turisztikai Szervezet igazgatója és több szerb utazási iroda képviselője vett részt a találkozón.

A cél a közép-dalmáciai város és a környező nyaralóhelyek idegenforgalmi kínálatával való megismerkedés, üzleti kapcsolatépítés, amely már eddig is gyümölcsöző volt, hiszen a kúlai Titelprevoz már közel 20 éve folyamatosan utaztatja a vajdasági illetve a szerbiai üdülésre vágyókat a mindig is közkedvelt horvát tengerpartra, de legfőképpen Makarskára és a környező városokba.

Akár már 220 euróért is nyaralhatnak az emberek 10 napot a makarskai tengerparton, ismertette Szolda József a kúlai Titelprevoz Utazási Iroda alapítója, a találkozó szervezője. „Minden városban megvan cégünk képviselete, akivel dolgozunk, ezek utazási irodák. Szabadkán például a Bojana Tours, Intertours, Kanizsán a New Travel, Zentán a Domus Travel, tehát oda elmennek az emberek és ugyanazon az áron utazhatnak egész Vajdaságból, egész Szerbiából Makarskára. Mindenki részére ugyan az az ár, tehát nincs árkülönbség, az irodák viszont a Titelprevoztól kapják a jutalékot“-nyilatkozta Szolda Jóska a társasesten. Arra a kérdésre, hogy az általa alapított utazási iroda az idei üdülési idényre hogyan áll a nyaralási kínálattal, elmondta, hogy már a lehetőségeiknek 80 százaléka megtelt, elkelt, így a nyár közeledtével már nem lesz mit eladniuk, ha hamarosan nem bővítik kapacitásukat.

Фото: Qmedia

A találkozón elhangzott, hogy a közép-dalmáciai régióba látogató turisták 7-8 százalékát vajdasági vendégek alkotják, ami annak is köszönhető, hogy az elmúlt években vajdasági és szerb utazási irodák képviselői, valamint újságírók utazhattak és ismerkedhettek néhány napos kirándulás során Makarska látványosságaival, kínálatával, amelyekről késöbb itthon adtak hírt, népszerűsítve így a nyaralási, kirándulási illetve üdülési lehetőségeket. Idén a közép-dalmáciai város idegenforgalmi és vendéglátóipari képviselői látogattak Vajdaságba. Ivo Maričić, Tučepi Turisztikai Szervezet igazgatója a vajdasági, szerbiai turisták számát illetően kifejtette, hogy: „Ez egy elismerésre méltó szám. Ez elsősorban a magánszállásokra vonatkozik és természetesen az itteni utazásszervező erőteljes elkötelezettsége nélkül ez a szám valamivel alacsonyabb lenne, majd hozzátette, hogy nagy szükségét érezte annak, hogy először eljöjjön ide, Kúlára, Vajdaságba, kimondottan nem azért, hogy népszerűsítse a tengerparti turisztikai lehetőségeket, hanem hogy köszönetet mondjon mindazoknak, akik ellátogatnak hozzájuk, hogy köszönetet mondjon Szolda Józsefnek, aki már évtizedekkel ezelőtt felismerte a riviéra által nyújtott lehetőségeket, és köszönetet mondjon a médiának, amely tárgyilagosan követte, közvetítette a látogatásuk alatti tapasztalatokat.

Predrag Aranđelović, makarskai üzletember, panziótulajdonos a Peca Tours mindenese a munkajellegű eseményen kifejtette: nagy hálával tartozik a vajdasági üzleti partnereinek, elsősorban a Titelprevoz Utazási Iroda alapítójának, Szolda Józsefnek a 19 éve tartó kiváló együttműködésre és, hogy sosem lehet az ember elégedett a már elértnek, hanem mindig újat, új lehetőségeket, még több népszerűsítési lehetőséget kell alkalmazni, valamint ez mellett kiváló, magas szintű ellátást nyújtani a pihenésre érkezőknek. A dalmát esten Kúla község alpolgármestere Valka Károly, Kúla Turisztikai Szervezet igazgatója Vladimir Stanković, szállásadók, újságírók, vendégek vettek részt amely dalmát zene és vacsora melletti társalgással, barátkozással zárult.

Forrás: Qmedia

Претходни чланакНови сукоб у Ђиласовој коалицији!
Следећаи чланакЂиласу не одговарају избори 28. априла, јер му бирачи иду на одмор: Неће бити ту, иду на првомајски уранак (ВИДЕО)

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here