Карате клуб „Хајдук“ међу најуспешнијим клубовима на Првенству Војводине

Фото: Карате клуба „Хајдук“

КУЛА, 05.03.2024. – Инђија је била домаћин сениорског Првенства Војводине у каратеу, а на овом такмичењу учествовало је и 13 такмичара Карате клуба „Хајдук“ из Куле. И овог пута велики број одличја није изостао, те су тако освојене две златне, две сребрне и четири бронзаних медаља. Најсјајније одличје освојиле су Матеа Калмар и шампионка Балкана, Александра Ђикић, сребро је припало Михајлу Крнајцу и Глоријану Штрангару, док су освајачи бронзе Лука Гириц, Милош Крнајац, Милана Корица, Ратко Секеруш, Миа Двожак и Кристина Соколовски.

У Инђији је одржано и Школско Првенство Војводине где је наступило више од 30 такмичара „Хајдука“. Захваљујући невероватном броју медаља, чак 18 њих, од чега осам златних, три сребрне и седам бронзаних , „Хајдук“ се котирао међу најуспешнијим клубовима на овом такмичењу. Када је реч о освајачима медаља, биланс је следећи: златне медаље  освојили су Војин Милетић, Миљан Мрдак, Марко Ђисалов, Матеа Калмар, Божидар Мрдак, Михајло Крнајац, Милош Крнајац и Лука Гириц, сребро су освојили Глоријан Штрангар, Теодора Тот и Исидора Пеквић, док су освајачи бронзе Растко Мијановић, Сара Сабо, Марко Пуцар, Милана Корица, Миа Двожак, Вања Јарић и Ђорђе Вујасин.

Из Карате клуба „Хајдук“ наводе да су презадовољни са учинком својих такмичара на покрајинском првенству, те да је ово један од најбољих сениорских резултата у историји клуба када је овај ранг такмичења у питању. Нимало мање важна чињеница јесте та да су се свих 13 такмичара пласирали на државно првенство, на које иду са највећим могућим амбицијама. Такође, када је о Школском Првенству реч, из овог спортског колектива са поносом истичу да су њихови такмичари достојно представљали своје општине и школе из којих долазе. Уједно су, напомињу они, сви освајачи медаља остварили пласман на Школску Олимпијаду, што је и био примарни циљ.

Фото: Карате клуба „Хајдук“

Извор: Qmedia

Претходни чланакСајам образовања и Сајам запошљавања 28. и 29. марта у Сомбору
Следећаи чланакУПОЗОРЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ! Из Хрватске прети страшно загађење, вирус пронађен у морској храни

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here