Нови сукоб у Ђиласовој коалицији!

Фото: 24sedam.rs

О лудилу и сукобима у Ђиласовој коалицији, најбоље сведочи изјава првог на Ђиласовој парламентарној листи, студента Радомира Лазовића (43), наводи у свом ауторском тексту Небојша Бакарец

Лудило, неслагања и сукоби у Ђиласовој коалицији се настављају. Шеф коалиције „Насиље против Србије“, и шеф странке ССП, тајкун Драган Ђилас је јуче 3.3.2024. године, изјавио: „На нове београдске изборе да изађе савез коалиција „Србија против насиља“ и НАДА. Тај савез би чиниле све странке које су део коалиције Србија против насиља и коалиције НАДА, али и све друге странке за које смо сви сигурни да су опозиција овом режиму“. Ту његову изјаву, и наредбу свима у коалицији чији је Ђилас фактички власник, пренели су сви Шолакови и Ђиласови медији. Истоветно саопштење, објавила је и Ђиласова странка ССП, на свом сајту. Ђилас сматра да би наступ СПН и НАДЕ на истој листи, донео више гласова, него да наступе одвојено. Ђилас рекао да је сигуран да у овом тренутку говори и у име целе коалиције „Србија против насиља“. Да Ђилас ипак не говори у име целе коалиције доказао је Радомир Лазовић.

О лудилу и сукобима у Ђиласовој коалицији, најбоље сведочи изјава првог на Ђиласовој парламентарној листи, студента Радомира Лазовића (43). Лазовић је дан после Ђиласа, изнервиран изјавом свог газде Ђиласа, свим медијима дао потпуно супротну изјаву. Да подсетим да је средовечни студент Радомир Лазовић, истовремено и Ђиласов посланик и копредседник странке „Зелено леви фронт“. Лазовић је 4.3.2024. године изјавио: „„Србија против насиља“ и НАДА на изборе у две колоне – грађанској и десној. Уколико би се СПН и НАДА договорили да наступе као две листе, мислим да би у збиру то донело много више гласова него када би ишли на истој листи“.

Kао што видите два лидера из коалиције СПН, имају потпуно супротстављени став о томе како та коалиција треба да наступи на предстојећим београдским изборима. Подсетићу, да је Ђиласова коалиција „Насиље против Србије“ (СПН) састављена од десетак посвађаних и несложних странака, које имају сукобљене ставове о већини питања. Неслагања у овој коалицији, мало мало, па испливају у јавност.

Тако је неколико дана после избора 17.12.2023. почела агонија Ђиласа и странака његове несложне коалиције СПН, у вези (не)прихватања мандата добијених на изборима. Део представника коалиције СПН је износио став да желе да прихвате мандате на свим нивоима власти. Други део коалиције СПН, је тада говорио да желе да одбију београдске, али не и остале мандате. Трећи су говорили да желе да одбију све мандате. Сам Ђилас је изнео више супротстављених ставова. Први, 27.12.2023. да не треба прихватити београдске мандате. Други, 31.12.2023. да његова коалиција не може да одбије мандате. Трећи, 5.1.2024. да мандати у скупштини Београда нису битни.

Ево како су изгледали хаотични ставови о мандатима осталих представника Ђиласове коалиције! Зоран Лутовац, лидер ДС је био против прихватања мандата. Исти став је имао и Небојша Зеленовић копредседник странке „Заједно“. Посланик ДС Срђан Миливојевић је био за прихватање свих мандата. Биљана Ђорђевић, копредседница странке ЗЛФ, и посланица ЗЛФ Јелена Јеринић су биле за прихватање свих мандата. Здравко Понош, председник странке „Србија центар“ је био против прихватања београдских мандата. Исти став је имао и пропали Ђиласов кандидат за градоначелника, Владимир Обрадовић.

Kао што видите, у питању је потпуна шизофренија у Ђиласовој коалицији, у којој се не зна ко пије, а ко плаћа! Сасвим је сигурно да ови људи нису дорасли, нити достојни да буду власт, ни у месној заједници, а камоли у граду Београду. Већина њих је била на власти до 2012. године, и тада су опљачкали и Србију и Београд!

Извор: 24sedam.rs

Претходни чланакБИРОДИ потврдио медијски терор Н1: Вучићу 0,5 одсто позитивних прилога, ђиласовцима нула негативних
Следећаи чланакDalmát est keretében népszerűsítették a makarskai riviérát Kúlán

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here