Свечано отворена изложба фотографија Рајка Р. Каришића

Фото: Qmedia

КУЛА, 07.03.2024. – Свечано отварање изложбе фотографија под називом ,,Погледи испод облака“, Рајка Р. Каришића, одржано је у Ликовној галерији Културног центра у Кули. Све фотографије на овој изложби направљене су уз помоћ дрона, па тако посетиоци могу да погледају магичне пределе Војводине ,,погледом испод облака“ и да се увере у лепоту којом смо окружени.

Оно по чему је изложба специфична јесте то што су фотографије снимљене под углом од 90 степени, па је тако акценат стављен на ликовност фотографија. По речима аутора, додатни назив изложбе може да буде и ,,Кад природа слика“, јер је природа највећи мајстор:

,,Пре свега, желим да кажем да ми је велико задовољство да после дужег времена излажем своје радове у Ликовној галерији Културног центра у Кули. Овога пута се представљам са циклусом фотографија који смо назвали ,,Погледи испод облака“ јер то у ствари и јесте поглед испод облака који сам направио уз помоћ мале беспилотне летелице коју популарно зовемо дрон. Дрон нам је дао једну нову врсту  комфора и нове погледе. Већина нас није у прилици да види лепоту којом смо окружени на сваком кораку. Када идете путем, аутомобилом, са леве и десне стране постоје дрвореди и шипражје, али када станете и дигнете дрон ви ћете бити запањени лепотом. То је једна лепа прича коју сам искористио и фотографије које су овде углавном су направљене на територији Војводине, сем пар фотографија из других делова Србије и из Републике Српске. Оно што посебно желим да истакнем је да су фотографије снимљене под углом од 90 степени јер нисам хтео да правим микс причу, са панорамским снимцима, него сам хтео да дам акценат на ликовност  фотографија. Сигуран  сам да ће људи који дођу овде имати  прилику да виде нешто што до сада нису имали прилике да виде и можда мало нескромно звучи, али ја сам један од првих фотографа који је направио изложбу фотографија снимљених дроном на овај начин. Додатни назив ове изложбе може да буде и ,,Кад природа слика“, јер је природа највећи мајстор!“

Изложбу можете погледати до 20. марта.

Извор: Qmedia

Претходни чланакШеснаестогодишњак из Куле неовлашћено држао опојне дроге
Следећаи чланакУ понедељак повремено искључење струје у Руском Крстуру

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here