У општини Кула за 69 дана извршена реконструкција јавног осветљења

Фото: Проглас

КУЛА, 11.03.2024. – У општини Кула завршена је имплементација пројекта реконструкције јавног осветљења. Моделом јавно-приватног партнерства за замену, рационализацију и одржавање дела система јавног осветљења применом мера уштеде енергије, реконструкција је завршена за само 69 дана. Пројекат представља прекретницу ка модернизацији, одрживости и одговорном управљању ресурсима, али и уштеди у буџету Општине Кула у износу од најмање 501.790,46 евра за период од 15 година, на колико је закључен уговор.

Општина ће остварити 80% уштеде у потрошњи електричне енергије на годишњем нивоу, односно 2.074.727,46 kWh, док ће емисија CO2 бити смањена за 2.280,13 тона годишње. Уграђено је 6.998 модерних Thorn led светиљки које Општини пружају енергетску ефикасност, смањују трошкове и чији је век трајања 25 година, што је 10 година више од трајања уговора.

Поред економских уштеда, значајне погодности за oпштину Кула представљају унапређење квалитета живота грађана, повећана безбедност у саобраћају, одрживост и достизање циљева одрживог развоја, смањење емисије угљен-диоксида и редукција светлосног загађења, чиме се активно учествује у глобалним напорима ка очувању животне средине.

Извор: Проглас

Претходни чланакПољопривредници у Руском Крстуру спровели акцију уређења атарских путева
Следећаи чланак„Веверице“ надиграле „лавове“, кошаркаши „Хајдука“ успешнији у комшијском дербију

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here