Фонд ПИО: Медијска хајка у вези са променама пребивалишта грађана

Фото: ПИО Фонд

НОВИ САД, 12.03.2024. – Агенција Бета објавила је саопштење Странке слободе и правде, Градског одбора Нови Сад, под насловом „ССП Нови Сад поднео 24 кривичне пријаве против одговорних особа у одељењу за управне послове ПУ“, у којем се између осталог наводи да је Фонд ПИО пребацио 50 запослених из Покрајинског ПИО фонда на привремени рад од два месеца у Београд, уз промену пребивалишта.

Реља Огњеновић, директор Републичког фонда ПИО је, реагујући на објаву, истакао да је ово удар не само на грађане Новог Сада и Београда и на институције, већ и на све грађане Србије којима поједини медији поручују да свако ко подржава политику актуелне власти може бити предмет монтираних снимака и спинованих представа, било где да се налази или да је запослен у било којој државној институцији.

Истакао је да у овој констатацији не постоји ниједна реч која је истинита, а оптуживати институцију као што  је Фонд ПИО, која одговорно обавља изузетно озбиљне и обимне послове, без и једног аргумента и тачне чињенице, прелази ивицу разума. Како каже, јасно је да је ово само спиновање ради изазивања незадовољства на политичкој сцени и постизања малициозних циљева, чији крајњи резултат треба да буде промена власти, а не добробит грађана Србије. Он одговорно тврди да ни један запослени из било ког организационог дела Фонда, па ни из Покрајинског фонда, није преведен у Београд на привремени рад и није ни могло да им се мења пребивалиште. У сваком случају је, како каже, недопустиво било коме, па и политичким партијама, да руше углед институције која на најбољи начин брине о сигурности 1,65 милиона корисника и опслужује више од 2,8 милиона осигураника. Позвао је надлежне институције да одмах и по хитном поступку реагују и санкционишу одговорна лица у Фонду или лица која су поднела лажне кривичне пријаве, јер треће опције нема.

Извор: РФ ПИО

Претходни чланакВојводина са 25 милиона динара помаже одржавање традиционалних манифестација
Следећаи чланакЗлатна и сребрна медаља на Првенству Војводине за „Хајдук Титан“

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here