Војводина са 25 милиона динара помаже одржавање традиционалних манифестација

Фото: Qmedia

ВОЈВОДИНА, 13.02.2024. – Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство расписао је конкурс за доделу бесповратних средстава за организовање традиционалних манифестација на територији Војводине, од 1. јануара до 31. децембра 2024. године.

Додељује се укупно бесповратно 25 милиона динара, а конкурс је отворен до утрошка средстава, а закључно са 22. мартом 2024.

По једној пријави се може доделити од 40.000 до максимално милион динара, а интезитет помоћи износи до 80 одсто вредности пројекта без ПДВ-а. Како је наведено у конкурсу, он је расписан с циљем боље промоције и подизања капацитета руралне средине, као и повезивања пољопривредника и пољопривредних производа ради бољег позиционирања на тржишту.

Право на подстицаје остварују удружења грађана са седиштем у АП Војводини, која су уписана у Агенцији за привредне регистре пре 1. јануара ове године, а у чијем су делокругу пољопривредне активности и рурални развој, као и она која се баве пољопривредном производњом, негују традиционалне вредности и баве се очувањем старих заната на селу, осим културно уметничких друштава.

Средства се могу утрошити за закуп излагачког простора са основним техничким услугама, израду дизајна и штампање промотивног материјала, као и за трошкове оглашавања у штампаним и електронским медијама, путовања (прихватљиво до 10.000 динара), куповине материјала за израду традиционалних рукотворина, али и куповину пехара и медаља за награде. Организатор коме су одобрена средства за одржавање манифестације има обавезу да, током трајања манифестације, истакне да је манифестација суфинансирана од стране Покрајинског секретаријата.

Извор: РТВ

Претходни чланакПојачана контрола коришћења сигурносног појаса од 11. до 17. марта
Следећаи чланакФонд ПИО: Медијска хајка у вези са променама пребивалишта грађана

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here