Спортска хала у Сивцу добила нову, енергетски ефикасну, лед расвету

Фото: Qmedia

КУЛА, 13.03.2024. – На територији општине Кула константно се спроводе мере енергетске ефикасности и оне обухватају разне активности. Недавно су завршени радови на комплетној замени јавне расвете, расвета је замењена у већини вртића и школа, као и у спортским халама, а радови су пре неколико дана приведени крају и у Спортској хали у Сивцу у којој је унутрашња расвета замењена лед расветом, чиме се остварује значајна уштеда електричне енергије.

По речима председника Општине Кула, Дамјан Миљанића, ова хала, која је најновија у нашој општини, има све мере енергетске ефикасности. Преостаје још постављање соларних панела, а након тога ће ово бити објекат са нултом потрошњом електричне енергије:

,,Из године у годину спроводимо енергетску санацију и мере енергетске ефикасности и оне обухватају разне активности. Једна од активности јесте и замена старе расвете лед расветом која је енергетски много ефикаснија. Претходних година то је урађено у готово свим објектима, а на територији целе општине замењена је јавна расвета. У Спортској хали у Сивцу пре неколико дана завршени су радови на замени унутрашње лед расвете, чиме је у свим спортским објектима и у свим халама у нашој општини замењена расвета. Дакле, не говоримо о школским салама, него о спортским халама које се користе мимо школског система, али смо и у већини школа и вртића до сада успели да унутрашњу расвету заменимо лед расветом. Тиме се остварују значајне уштеде, а са другим мерама енергетске ефикасности које се спроводе на територији општине ти биланси су из године у годину све бољи и имамо значајне уштеде у електричној енергији. Спроводе се и мере по питању замене енергената за грејање објеката. Ова хала, која је најновија у нашој општини, има све мере енергетске ефикасности – адекватан степен изолације, систем грејања са инфра грејачима, као најефикаснијим начином грејања, а са заменом расвете практично ће бити потпуно енергетски ефикасна. Преостаје још постављање соларних панела, чиме ће и онај минимални део утрошка електричне енергије, коју у овом моменту објекат има, бити компензован производњом соларних панела. У плану је да се то реализује ове године и онда ћемо моћи да кажемо да је овај објекат са нултом потрошњом електричне енергије“.

Секретар Месне заједнице Сивац, Миленко Рајић, најавио је и бројне друге пројекте у Сивцу – канализацију, израду пројекта индустријске зоне и конструкцију регионалног пута:

,,Поред овог пројекта, који је сада реализован, дакле замена старе расвете лед расветом у Спортској хали, очекујемо и многе значајне пројекте за Сивац, а то су канализација, израда пројекта нове индустријске зоне у Сивцу, конструкција регионалног пута. Извршена је и замена јавне расвете у Сивцу, као и у целој општини“.

Извор: Qmedia

Претходни чланакЗапажени наступи каратиста „ Хајдука“ у Будимпешти и Чачку
Следећаи чланакA kúlai Népkör Magyar Művelődési Központ évi közgyűlését 2024. március 17-én tartja meg

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here