Објављен конкурс за доделу средстава за суфинансирање пољопривредних газдинстава

Фото: Qmedia

ВОЈВОДИНА, 14.03.2024. – Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство расписао је Конкурс за доделу средстава за суфинансирање инвестиција у физичку имовину пољопривредних газдинстава за набавку нових машина и опреме за унапређење примарне производње биљних култура у Аутономној покрајини Војводини у 2024. години. Конкурс се расписује у циљу стабилности дохотка пољопривредних газдинстава, повећања производње, побољшања продуктивности и квалитета производа, смањења трошкова производње, унапређења техничко-технолошке опремљености, одрживог управљања ресурсима и заштите животне средине, раста конкурентности уз прилагођавање захтевима домаћег и иностраног тржишта и усклађивања са правилима Европске Уније, њеним стандардима, политикама и праксама.

Предмет конкурса је додела бесповратних средстaва за суфинансирање набавке механизације у секторима воће, грожђе и хмељ и опреме за заштиту од временских непогода и елемената потребних за подизање производних засада воћа, винове лозе и хмеља, конструкција и опреме за биљну производњу у заштићеном простору и опреме – линија у сектору воће, грожђе, поврће и набавку прикључне механизације у сектору поврће и остали  усеви.

Укупно опредељена средства износе нешто више од 390 милиона динара, а конкурс је отворен до 05. априла. Све потребне информације могуће је пронаћи на сајту покрајинског секретаријата: www.psp.vojvodina.gov.rs и путем бројева телефона: 021/478-4413 и 021/487-4379, у периоду од 13 до 15 часова.

Извор: Qmedia

Претходни чланакОдржана седница Општинског већа општине Кула
Следећаи чланакОбјављена коначна ранг-листа пензионера за одлазак на опоравак у бање

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here