Објављена коначна ранг-листа пензионера за одлазак на опоравак у бање

Фото: pixabay

СРБИЈА, 14.03.2024. – Данас су на огласним таблама организација корисника пензија, односно Савеза пензионера Србије и Удружења пензионера Србије „Независност”, и огласним таблама свих организационих јединица Фонда ПИО објављене коначне ранг-листе корисника пензија који су остварили право на бесплатну рехабилитацију у бањама Србије.

Од готово 60.000 корисника који су се пријавили, 22.089 пензионера је остварило право. У овај број укључени су и пратиоци за кориснике неге и помоћи другог лица, односно за кориснике којима је неопходна пратња током рехабилитације.

Након објављивања коначних ранг-листа следи склапање уговора између Фонда ПИО и рехабилитационих центара, а из Фонда ће се упутити обавештења корисницима коју су остварили право, са информацијом за коју бању су опредељени (од три жељене бање које су у пријави навели) и које терапијске услуге, односно физикалне процедуре ће добити у бањи. Свака бања, сваком кориснику, мора да пружи уговорене услуге, што подразумева лекарски преглед при пријему у бању, најмање три адекватне терапије и надзор лекара 24 сата током укупног боравка у бањи.

Истовремено, Фонд доставља спискове пензионера рехабилитационим центрима и реално је да већ крајем марта из бања почну да позивају прве пензионере на рехабилитацију. О термину коришћења рехабилитације, у смислу евентуалног померања датума у односу на предлог бање, због објективних околности, пензионери се договарају директно са бањом.

Извор: Танјуг

Претходни чланакОбјављен конкурс за доделу средстава за суфинансирање пољопривредних газдинстава
Следећаи чланакУ Кули одржано Школско окружно првенство у шаху

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here